"Ergenekon Davası'nda usulsüzlük gözlüyoruz"

Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Özdemir Özok, Ergenekon Davası'nın, Türk insanını korku ve dehşete sürüklediğini belirterek "Ergenekon davasında usulsüzlükler yapıldığını gözlemekteyiz, bu ise yargıya ve hukuk devletine zarar vermektedir. Dileğimiz yapılan işlerde bu ülkeye zarar verilmesin" dedi.

Yayınlanma: 11.01.2009 - 08:51
Abone Ol google-news

Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Özdemir Özok, yaptığı açıklamada, Ergenekon davasının kamuoyunda ve Türk insanı üzerinde yarattığı olumsuz etkilere dikkat çekti.  Özok, İnsanlara korku ve dehşet salmadan hukuk içerisinde yargılama yapılması gerektiğini ifade ederek, göz altına alınan kişilerin toplumun saygı duyduğu insanlar olduğunu söyledi.
 

Gözaltına alınanlara savcıların davranışı

Özok, Ergenekon soruşturması kapsamında savcıların, gözaltına alınan kişilere özel davranmalarını isteyerek şöyle dedi: " Kişiler gözaltına alınırken özen gösterilmesi, savcılarında bu konuda çok özel davranması gerekiyor. Kaldı ki Türkiye'de hiç kimse yargı denetiminden kaçamaz. Bu hukuk devleti olmanın temel koşuludur. Dileğimiz yapılan işlerde bu ülkeye zarar verilmesin. Adil yargılanma koşulları hiçe sayılarak yargısız infaz yapılmamalıdır ve her insanın suçsuzluk karinesi ve lekelenmeme hakkına özen gösterilmesi gerekiyor. Biz Ergenekon davasına böyle yaklaşıyoruz."
 

"Hiçbir kapalı ve kuşkulu dava kalmamalı"

TBB Başkanı Özok, Ergenekon davasının, Türk insanını korku ve dehşete sürüklediğini belirterek, "Türk insanı, Türk toplumu asla bunu hak etmemektedir. Hiçbir kapalı ve kuşkulu dava kalmamalı. Her şey hukuk içinde şeffaf ve gün ışığında yapılmalıdır" dedi.
Soruşturma aşamasına "Objektif ve tarafsız bir gözle" bakıldığında ciddi usulsüzlükler yapıldığını öne süren Özok, "Yargılama çok ciddi bir iştir. Bu asla hatırdan çıkarılmamalıdır. Ergenekon davasında usulsüzlükler yapıldığını gözlemekteyiz bu ise yargıya ve hukuk devletine zarar vermektedir. Dileğimiz yapılan işlerde bu Ülkeye zarar verilmesin" diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler