"Ergenekon haberlerini basına kim servis ediyor?"
CHP Grup Başkanvekili Kemal Anadol, Ergenekon soruşturmasında, Beykoz Poyrazköy'de yapılan kazı çalışmalarını basına servis edenleri ortaya çıkarmak için inceleme başlatılıp başlatılmadığını sordu.
CHP Grup Başkanvekili Kemal Anadol, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı'na sunduğu soru önergesinde, ''Yayın yasağı olmasına karşın, Ergenekon soruşturmasının her aşamasının sistematik şekilde yazılı ve görsel basına servis edildiğini'' söyledi.
Beykoz Poyrazköy'deki kazı çalışmalarının, naklen yayınlarla kamuoyuna aktarılmasının, bu servisin hâlâ devam ettirildiğini ortaya koyduğunu ifade eden Anadol, ''Soruşturmayı yandaş medyaya servis edenlerin, yargı görevini yerine getiren ya da adli kolluk kapsamında soruşturmayı yürüten emniyet mensupları olduğunu'' bildirdi.
Aynı konuda daha önce verdiği soru önergelerinin geçiştirildiğini belirten Anadol, ''Yandaş basına servis yapan kişilere ilişkin soruşturma başlatıldığı bilgisi bulunmasına karşın, hâlâ bu servislerin devam etmesi, gerçek suçluların ortaya çıkarılmadığı ve siyasi iktidarca himaye edildiğini ortaya koymaktadır. Hukuk devleti ilkesi, savcılar ve hakimleri dokunulmaz kılmaz. Bu açıdan hakim ve savcılar da işlemlerinden dolayı sorumsuz değildir'' ifadesini kullandı.
Beykoz Poyrazköy'deki kazı çalışmalarını basına servis edenleri ortaya çıkarmak için inceleme başlatılıp başlatılmadığını, Ergenekon soruşturmasına ilişkin bilgi ve belgeleri basına servis yaptığı gerekçesiyle hakkında soruşturma başlatılan kamu görevlilerinden, kaçının emniyet, kaçının yargı görevini yerine getirdiğini soran Anadol, kamu görevlilerine, ''Görevden uzaklaştırma, görev yeri değişikliği, disiplin cezası'' gibi yaptırımlar uygulanıp uygulanmadığının açıklanmasını talep etti.
Anadol, Ergenekon soruşturmasının, savcılar tarafından basına servis edildiği gerekçesiyle işlem başlatılması talebini içeren bir şikayetin Adalet Bakanlığına ulaşıp ulaşmadığını öğrenmek istedi.
Anadol, şu soruları yöneltti:
''Eğer ulaştıysa, bu şikayetler hangi tarihlerde kimler tarafından yapılmış ve bu şikayetler üzerine ne gibi işlemler başlatılmıştır? Eğer şikayetler üzerine herhangi bir inceleme başlatılmadıysa savcıların himaye edilmesinin gerekçeleri nedir?
Yargının tek sivil toplum örgütü olan YARSAV'ın başkanı hakkında bile yasal dayanağı olmayan dinleme kayıtlarına dayalı olarak teftiş uygulaması başlatıldığı düşünüldüğünde, Ergenekon soruşturmasının basına servis edilmesinde herhangi bir sorumlulukları olup olmadığını ortaya çıkarmak üzere Ergenekon savcıları hakkında teftiş uygulaması başlatılmamasının gerekçeleri nedir?''
En Çok Okunan Haberler
- Son anket: AKP eridi, fark kapanıyor
- Adliyede silahlı saldırı: Ölü ve yaralılar var!
- Serdar Ortaç: 'Ölmek istiyorum'
- Köfteci Yusuf'tan gıda skandalı sonrası yeni hamle
- NATO Genel Sekreteri'nden tedirgin eden açıklama
- İBB'den 'Pınar Aydınlar' açıklaması: Tasvip etmiyoruz
- İmamoğlu'ndan 'Suriyeliler' açıklaması
- '100 yılda bir görülebilecek akımın başlangıcındayız'
- Petlas Yönetim Kurulu Üyesi Özcan, uçakta olay çıkardı
- Edirne'de korkunç kaza