"Ergenekon, muhalifleri dizginleme davası"

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, "Görülmektedir ki 'Ergenekon davası' normal bir hukuk devletinde kabul edilebilecek suç ve suçluyla mücadelenin gereği olan bir dava değildir. Polis, savcı ve basın üçgeninde AKP muhaliflerinin dize getirilme davasıdır" dedi.

Yayınlanma: 05.08.2011 - 12:06
Abone Ol google-news

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, Cumhuriyet gazetesine bomba atan sanık Bedirhan Şinal'ın açıklamaları hakkında yazılı bir açıklama yaptı. "Şimdi şu soruların cevaplarını merak ediyoruz" diyen İnce şöyle devam etti:

"İsimsiz ihbar, imzasız Word belgeleriyle general ve gazeteci, iş adamı, profesörün evine baskın düzenleyen yargı ve polis, sanık Bedirhan Şinal'ın açıklamalarına dayanarak ilgili iş adamına, TEM Şube Müdürü ve görevlilerine de aynı yöntemi uygulayacak mıdır?
İsimsiz ihbarlarla (Bu konuda isimsiz ihbarların dikkate alınmaması için Başbakanlık Genelgesi bulunduğu halde) insanların özgürlüklerini elinden alan yargı, mahkeme önünde verilen beyanın gereğini yapacak mı?"


Erdoğan sordu

İnce, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a da şu soruları yöneltti:
"Emniyet teşkilatı içindeki hukuksuzluğa karışmış olanları ne zaman ayıklayacaksınız?
Dink davasında sorumluluğu Başbakanlık Teftiş Kurulu Raporu ile belgelenen polis şeflerinin terfileri yapılırken niçin 'Soruşturmalarına izin verilsin, yargı önünde aklanıp gelsinler' demediniz?
Emniyet teşkilatı tarafından yapılan hukuksuzlukları neden görmüyorsunuz?"
Ergenekon davasıyla ilgili olarak başından beri imal edilmiş belgelerle, sözde gizli tanıklarla iktidara muhaliflerin susturulmaya çalışıldığını, hukukun yok edildiğini sürekli söylediklerine dikkat çeken İnce, şöyle dedi:
"Sanık Bedirhan Şinal'ın açıklamaları, bizim söylediklerimizin kanıtlarından sadece biridir.
Bugüne kadar gerçek dışı haber yapmayı görev bilmiş basının bu konuda suskun kalması anlamlıdır.
Görülmektedir ki 'Ergenekon davası' normal bir hukuk devletinde kabul edilebilecek suç ve suçluyla mücadelenin gereği olan bir dava değildir. Polis, savcı ve basın üçgeninde AKP muhaliflerinin dize getirilme davasıdır.
Sanık Şinal'in Cumhuriyet gazetesinin bombalanmasıyla ilgili açıklaması bunu teyit etmiştir."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler