Ergin Saygun taburcu oldu

Geçirdiği açık kalp ameliyatı nedeniyle bir süredir Mehmet Akif Ersoy Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi gören emekli Orgeneral Ergin Saygun, taburcu oldu.

Yayınlanma: 04.03.2013 - 11:11
Abone Ol google-news

Hükme bağlanan Balyoz Planı davası sanıklarından emekli Orgeneral Ergin Saygun, ameliyat olduğu 7 Şubat 2013 tarihinden itibaren tedavi gördüğü özel hastaneden taburcu edildi.

Saygun'un doktoru İhsan Bakır, Saygun'un böbrek fonksiyonlarının düzeldiğini ve kalple ilgili bir sorununun olmadığını belirterek, bugün itibariyle taburcu edildiğini açıkladı. Basın toplantısına Ergin Saygun da katıldı. Saygun şunları kaydetti:

"Sonradan öğrendiklerim sizin, ailemin ve benim yaşadığı sıkıntıları sizin kamuoyuna getirmekte emeğiniz geçmiş. Kan lazım olduğunda kamerasını bırakıp kan vermeye koşan arkadaşlarımız olmuş. Eşimin ve kızımın elindeki ağır paketleri arabaya taşımışsınız. Bu basının ötesinde insani duyguların zirve yaptığı yerdi
Bir de kan kardeşim olduğunu öğrendim. Bu da sürpriz oldu.

En başta aileme teşekkür etmem lazım. Ailenin gerektiğinde bir toplumu nasıl etkileyebileceğini gösterdiniz. Ben ne kadar riskli bir ameliyata girdiğimi biliyordum. Gerçek bir mucize oldu beni yaşatabilmek için olağanüstü çaba sarf ettiler. Bu hastanenin bütün personeline minnet ve şükran borçluyum.

Bir istirhamım olacak. Enfeksiyondan kaynaklanan rahatsızlık nedeniyle bu sıkıntıları çektim. Aynı sıkıntılara düşmemek için fevkalade dikkat etmem lazım. Herkesten rica ediyorum. Beni bir ay bırakın, kendimi toparlayayım. Sonra bol bol konuşuruz.

Bu bile son günlerde yaptığım en uzun konuşmadır. Hasdal, Silivri’de, Maltepe’deki silah arkadaşlarım ve komutanlarıma sevgi ve muhabbetlerimi göndererek bitirmek istiyorum.

Şu konuda hiç konuşmayacağım. O konuları konuşmak istemiyorum. İlerde daha uzun uzun konuşuruz. Hasta ziyareti.

Benim onlardan haberim yok. Kendime geldiğimde oğlum ya da kızım ‘baba tahliye edildin’ dedi. O anda ne olduğunun farkında değildim. Nasıl oldu bilmiyorum. Herhalde sistemin işleyiş şeklidir"


 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler