Eroğlu anlayış istedi

KKTC Başbakanı Derviş Eroğlu, birçok ülkede krize girildiğinde daha acı reçetelerle tedbirler alındığını ifade ederek, alınacak tedbirlerde karşılıklı anlayışla davranılması gerektiğini söyledi.

Yayınlanma: 31.08.2009 - 15:25
Abone Ol google-news

Sami Dilek başkanlığındaki yeni Kamu-İş'in yönetim kurulu üyelerini kabulünde konuşan KKTC Başbakanı Derviş Eroğlu, ekonomik krize karşı tedbirlere ihtiyaç olduğunu ve bunu yapmaya çalıştıklarını kaydetti.

Eroğlu, birçok ülkede krize girildiğinde daha acı reçetelerle tedbirler alındığını, oysa kendilerinin ek mesaiye sınırlama getirdiğini ve büyük reaksiyonla karşılaştıklarını belirtti.
Ülkede var olan durumun doğru değerlendirilmesi ve mevcut durumun daha iyiye taşınması için alınacak tedbirlerde karşılıklı anlayışla davranılması gerektiğini anlatan Eroğlu, ''iyi bir miras devralmadıklarını'' yineledi.

Eroğlu, ''Bu kötü mirası iyiye döndürmek için, sorunları alacağımız tedbirlerle asgariye indirmek için bazı tedbirler alınması gerekir. Her tedbirde şiddetli tepkiyle karşılaşırsak, hükümetin tedbir almasını istememek, mevcut durumun devamını savunmak olur. Mevcut durum sürdürülebilir değil. Bundan süratle çıkmamız gerekir'' diye konuştu.

Sendikaların son eylemlerine müdahale etmediklerini, ama ülkenin krizlerle boğuştuğu bir zamanda bir de grevlerle uğraşmanın zaman kaybı olduğunu ifade eden Derviş Eroğlu, grevin hak olduğunu, ama hükümetlerin de hakları bulunduğunu belirtti.

Ek mesailerle ilgili kararı savunduklarını bildiren Eroğlu, ''Mühim olan tasarruf yapmaktır. Yıl sonuna kadar, ek mesai için her ay ayırabileceğimiz kaynak 3 trilyondur. Az bir meblağ değil. Unutmamalı ki 2003'te 7 trilyonla bütün seneyi geçirmiştik'' dedi.

Bazı ülkelerde ekonomik krize girildiği zaman alınan tedbirlerin hiçbirini almadıklarını belirten Eroğlu, ''Birçok ülkede çok daha değişik, çok daha acı reçetelerle tedbirler alınmıştır. Biz burada ise bir ek mesaiye sınırlama getirelim, aşırısından kaçalım şeklinde görüş ortaya koyduk, ama reaksiyon büyük oldu'' diye konuştu.

KKTC Başbakanı, Kıbrıs müzakerelerinin devam ettiği bir zamanda sendikal eylemlerin ülkeye faydası olmayacağını da belirtti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler