Eroğlu ve Hristofyas görüşmesi sona erdi

KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ile Kıbrıs Rum yönetimi lideri Dimitris Hristofyas'ın, Kıbrıs müzakereleri çerçevesinde Lefkoşa ara bölgede yaptığı görüşme sona erdi.

Yayınlanma: 15.06.2010 - 17:39
Abone Ol google-news

Mülkiyet konusuna ilişkin görüşlerini içeren sunum yapan liderler, gelecek 4 görüşmenin tarihini de belirledi.

Görüşmeye ev sahipliği yapan BM Genel Sekreteri'nin yeni atanan Kıbrıs Özel Temsilcisi Lisa Buttenheim, yaklaşık 2 saat süren görüşmeden sonraki kısa açıklamasında, görüşmede mülkiyet konusunun ele alındığını söyledi. Buttenheim, liderlerin gelecek 4 görüşmenin tarihini belirlediğini bildirdi.

Buna göre, Eroğlu ve Hristofyas, 23 Haziran ile 9, 22 ve 28 Temmuz'da bir araya gelecek.

Türkiye kökenli KKTC vatandaşları gündeme geldi

Kıbrıs Rum yönetimi lideri Dimitris Hristofyas, KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ile bugünkü görüşmelerinde, ''yerleşikler'' diye nitelediği Türkiye kökenli KKTC vatandaşları konusunu da gündeme getirdiğini belirtti.

Rum radyosunun haberine göre, Hristofyas, görüşmeden sonra makamına dönüşünde yaptığı açıklamada, ''mülkiyet'' başlığının ele alındığı bugünkü görüşmede, her iki tarafın da kendi tezlerini sunduğunu söyledi.

Görüşmede, Türkiye kökenli KKTC vatandaşları konusu ile toprak düzenlemeleri konusunu da gündeme getirdiğini ifade eden Hristofyas, bu konuları gündeme getirmeye devam edeceğini kaydetti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler