Eski korgenerale tahliye

Diyarbakır’da, 15 Temmuz darbe girişimi davasında “Adliyeyi işgal” iddiasıyla 12.5 yıl hapis cezasına çarptırılan eski 7’nci Kolordu Komutanı Korgeneral İbrahim Yılmaz’a ilişkin karar bozuldu. Yargıtay, Yılmaz’ın tahliyesine hükmetti.

Yayınlanma: 30.03.2019 - 20:31
Abone Ol google-news

Son duruşmada esas hakkında mütalaasını sunan savcı, davanın 1 numaralı sanığı olan Yılmaz hakkında üç ağırlaştırılmış mübbet hapis cezası istemişti. İbrahim Yılmaz, 18 aydır tek kişilik hücrede tutuklu olduğunu ve bu süreçte aleyhine tek bir delil bulunmadığını söylemişti.

‘Atatürkçü bir subayım’

Sıkıyönetim listesinde isminin iradesi dışında yazıldığını belirten Yılmaz, “Nefes almam bile suç sayılıyor. Darbe başarılı olsaydı ya infaz edilecektim ya da hapisteydim. Darbe kalkışmasını önledim, yine hapisteyim. Atatürkçü bir komutana büyük bir oyun oynanmıştır. Ne FETÖ’cü ne de darbeciyim. Laik demokratik Cumhuriyete inanan Atatürkçü bir Türk generaliyim. Gerçek FETÖ’cüler, itirafçı olanlar, FETÖ ile fotoğraf çektirenler, maddi destek sağlayanlar, birlikte yemek yiyenlerin hepsi serbest. Fakat darbeye karşı çıkan ben, 18 aydır tutukluyum” demişti.

Korgeneral Yılmaz, FETÖ’nün darbe girişimi ardından tutuklanan 2’nci Ordu Komutanı Orgeneral Adem Huduti’nin yerine vekâleten göreve getirilmişti. Yılmaz 3 gün sonra gözaltına alınmıştı. 2’nci Ordu Komutanlığı’na Korgeneral İsmail Metin Temel atanmıştı. Temel de geçen aralık ayının son günlerinde görevden alınmıştı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler