"Esnafı unutmayın"

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu Genel Başkanı Bendevi Palandöken, krize karşı piyasaların rahatlamasını sağlamak için açıklanacağı söylenen ekonomik pakette esnafın olmadığını belirterek, piyasaların rahatlaması için hükümetin atacağı adımlarda esnaf ve sanatkarı unutmaması gerektiğini kaydetti.

Yayınlanma: 30.11.2008 - 10:59
Abone Ol google-news

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, krize karşı piyasaların rahatlamasını sağlamak için açıklanacağı söylenen ekonomik pakette esnafın olmadığını ifade ederek, piyasaların rahatlaması için hükümetin atacağı adımlarda esnaf ve sanatkarı unutmaması gerektiğine dikkat çekti.

TESK Başkanı Bendevi Palandöken yaptığı açıklamada, krize karşı piyasaların rahatlamasını sağlamak için açıklanacağı söylenen pakette esnafın olmadığına dikkat çekerek, “Piyasaların rahatlaması için hükümet atacağı adımlarda esnaf ve sanatkarı unutmamalıdır. Elbette açıklanacak önlemler paketine konan bazı önlemlerin dolaylı da olsa esnaf ve sanatkara faydası olacaktır. Ama ayakta kalmaya çalışan esnaf ve sanatkarımız için acilen alınmasını istediğimiz taleplerimiz de var” dedi.


“KDV ve ÖTV'de indirime gidilmeli"

Her platformda dile getirdikleri ve hizmet sektöründeki esnafa verilmesini istedikleri sıfır faizli kredinin yanında, borç yükünü hafifletecek olan vergi ödeme kolaylığı önlemlerinin de biran önce yürürlüğe konulması gerektiğinin altını çizen Palandöken, şöyle devam etti: “Sosyal güvenlik prim affında olduğu gibi faiz indirimi uygulanmalı, ödeme vadesi de kademeli olarak 36 aya kadar uzatılmalıdır. Esnafın kasası tamtakır, kısa sürede bu parayı bulup ödeyemeyeceğinden hedeflenen amaca ulaşılamaz. KDV ve ÖTV oranlarının indirilmesi de piyasalarda canlanmaya yol açacaktır. Satılmayan malın vergisi olmaz, onun için KDV ve ÖTV indirildiğinde hem tüketim artar, ekonomi canlanır hem de vergi gelirleri yükselir.”


“Bankalar elini taşın altına koymalı"

Halkın artık boğazından da kısmaya başladığını kaydeden Palandöken, “Borç yükünün fazla olması sonucu, önümüzdeki dönemde tüketici kredilerinin kullanım zorluklarıyla birlikte, kredi kartlarının daha fazla kullanılması gerekecek ve borcunu ödeyemeyenlerin sayısında artışlar yaşanacaktır. Bankalarımızın da bu dönemde elini taşın altına koyarak, faizlerin hafifletilmesi ya da bir kısmının silinmesi için harekete geçmeleri kaçınılmaz” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler