"Et ithalatına asla izin verilmemeli"

DSP Genel Başkanı Masum Türker, ''Et ithalatına asla izin verilmemelidir'' dedi.

Yayınlanma: 27.04.2010 - 12:08
Abone Ol google-news

DSP Genel Başkanı Masum Türker, Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği Başkanı sıfatıyla Edirne Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası hizmet binasının açılışı için geldiği Edirne'de gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Küresel krizin etkilerinin henüz dağılmadığını ifade eden Türker, şunları kaydetti:
''Küresel krizin etkileri dağılmış değildir. Finansal piyasalar yeniden dizayn ediliyor. Bu krizle Batı da örnek gösterilen bankaların aslında şişirilmiş, makyajlanmış hesaplarla bu havanın yaratıldığı görüldü. Bu da gösteriyor ki dünyada üretim ekonomisinden uzaklaşıp, finans ekonomisini esas alan yeni bir ekonomik model, hormonlu bir büyüme, gerçeği yansıtmayan finans ve büyüme ortamı yaratmaktadır.''

Türkiye'nin 2001 yılında yaşanan krizden dersler çıkardığını ve alınan tedbirlerin işe yaradığının görüldüğünü belirten Türker, ''Türkiye'nin bir avantajı var, 2001 krizinde içleri boşalmış bankalara el konulduğunda, 57. hükümet bütün tedbirleri aldı. Bu sayede (Türk bankaları dünyada güçlü bankacılık yapısı var) diye anılmaktadır. Ama dünya bankalarında bu böyle değildir. Düne kadar banka satın alan Yunanistan ekonomisi çökmüştür. Bunun nedeni üretimsizliktir. Dünyanın ve Türkiye'nin krizden çıkışı 2011'e sarkacak gibi görünüyor. Türkiye bu süreç içinde, suni büyüme ve sömürüye açık pazar olma girdabına girmiştir'' diye konuştu.

DSP Genel Başkanı Türker, et ithalatına izin verilmesini de eleştirerek, bunun hayvancılık sektörünü olumsuz etkileyeceğini bildirdi.

Türker, ''Türkiye'deki üretimsizlikle ilgili önlem alınmamıştır. Spekülatörler piyasada at koşturmaktadır. Bunun en canlı örneği et ithalatı ile ilgilidir. Aslında et fiyatları 40 liraya giderken, hükümetin aklı neredeydi. Kaldı ki kimsede para yok ki et satın alsın. Kasaplar 100 gram et satmaya başladı. Bu Türkiye'de besicilerin ihmal edildiğini gösteriyor. Türkiye'de kaçak et ve kayıt dışı hayvan girişinin varlığını ortaya koyuyor. Et ithalatına asla izin verilmemelidir. Hem ithal edilen etlerle ilgili genetiğini bilmediğimiz için toplumsal genetiğimizde de bozulmalar meydana gelebilir. Hem de hayvancılık sektörünün toplanması umudu suya düşer'' dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler