Etik kurul atamasında skandal!

Belediye Başkanı olduğu dönemde "görevi kötüye kullandığı" iddiasıyla hakkında 3 dava açılan, 2 dönem milletvekilliği yaptığından dokunulmazlık kapsamında bulunduğu için yargılanamayan Trabzon eski Belediye Başkanı, AKP Trabzon eski milletvekili Asım Aykan, "kamudaki etik dışı davranışları" inceleyen kurul üyeliğine atandı.

Yayınlanma: 15.11.2011 - 13:27
Abone Ol google-news

Başbakanlığa bağlı olarak görev yapan ve 2004 yılında kurulan Kamu Görevlileri Etik Kurulu’na belediye Başkanı olduğu dönemde  “görevi kötüye kullandığı” iddiasıyla hakkında 3 dava açılan, 2 dönem milletvekilliği yaptığından dokunulmazlık kapsamında bulunduğu için yargılanamayan Trabzon eski Belediye Başkanı, AKP Trabzon eski milletvekili Asım Aykan, kamudaki etik dışı davranışları  inceleyen kurul üyeliğine atandı. 

Kapatılan Refah Partisi (RP)’nden 1994 ve 1999 yerel seçimlerinde iki kez üstüste Trabzon Belediye Başkanı seçilen Aykan, başkalığı sona ermeden 2002 seçimlerinde milletvekilliğine aday oldu  ve AKP’den 2 dönem vekilliği yaptı. Aykan hakkında, başkanlığı dönemindeki bazı uygulamalarından dolayı suç duyurusunda bulunuldu. Aykan hakkında,  Türk-İş’e bağlı Belediye-İş Sendikası üyesi işçilere, bu sendikadan istifa edip Hak-İş’e bağlı Hizmet-İş Sendikası’na üye olmaları için ikramiyelerini ve sosyal haklarını ödememek, izin vermemek, işyerlerini değiştirerek istifaya zorlamak, sendikalı işçilerden kesilen sendika aidatı ile dayanışma aidatını Belediye-İş Sendikası’na yatırmamak suretiyle baskı yapmak suç duyurusunda bulunulmuş,  dönemin İçişleri Bakanı Saadettin Tantan da Aykan için soruşturma izni vermişti. Aykan milletvekili seçilince, hakkındaki yürütülen 3 ayrı soruşturma için Adalet Bakanlığı TBMM Başkanlığı’na fezleke gönderdi,  dokunulmazlık nedeniyle soruşturmalar donduruldu.

VİP cami istemişti

Öte yandan, Aykan’ın 2005’te Ankara’daki Kocatepe Cami’ne, devlet protokolü için VİP ibadet bölümü istemesi ciddi tartışmalara neden olmuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler