Facebook'a 'bonzai' başvurusu

Türkiye Yeşilay Cemiyeti, sosyal medya üzerinden kolay ve ucuz bir şekilde satın alınabilen bonzai zehirinin yaygınlaşmasını önlemek amacıyla Facebook'tan bonzai satışı yapan profillerin kapatılmasını istedi.

Yayınlanma: 19.07.2014 - 12:56
Abone Ol google-news

Son dönemde birçok gencin ölümüne sebep olan sentetik uyuşturucu bonzai zehirine karşı Türkiye Yeşilay Cemiyeti'nin mücadelesi sürüyor. Yeşilay, sosyal medya üzerinden kolay ve ucuz bir şekilde satışı yapılabilen bonzainin yaygınlaşmasını önlemek amacıyla Facebook'a bir açıklama gönderdi.

"SATICILAR FACEBOOK ÜZERİNDEN BONZAİ SATIŞINI KOLAYLIKLA YAPABİLİYOR"

Facebook'a gönderilen açıklamada, "Türkiye Yeşilay Cemiyeti, başta aileler ve eğitmenler olmak üzere toplumun birçok farklı kesiminden gelen şikayetler ve Emniyet Müdürlüğü'nden alınan bilgiler doğrultusunda yaptığı araştırmada, Bonzai satıcılarının bu maddeyi temsil eden 'bonzai' 'jamaica' gibi isimlerle profil oluşturarak Facebook üzerinden bonzai satışını kolaylıkla yapabildiğini tespit etmiştir" ifadelerine yer verildi.

İlgili kanunlar kapsamında suç olan bu durumun, "Facebook Koşulları" nda var olan; "Facebook kendine zarar tehditlerini çok ciddiye almaktadır. Kendi kendini yaralama, veya uyuşturucu kullanımını yücelten, teşvik eden tüm içerikleri kaldırırız. Ayrıca tehlikedeki kişilere destek sağlamak için dünyanın pek çok ülkesindeki intiharı önleme kuruluşlarıyla işbirliği yapmaktayız" ifadesi anımsatılarak, bahsi geçen profillerin kapatılması, içeriklerin yayınının durdurulması hususunda gerekli hassasiyet gösterilmesi istendi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler