"Farklı bir dönem yaşayacağız"

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, ''Hem kalkınma hem demokratikleşme hem insan hakları hem de güvenlik açısından farklı bir dönem yaşayacağız. Özgürlük, güvenlik dengesini asla bozmayacağız'' dedi.

Yayınlanma: 29.09.2010 - 16:36
Abone Ol google-news

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Hakkari'nin Yüksekova ilçesindeki incelemelerinin ardından helikopterle Şemdinli'ye geçerek Halk Eğitim Merkezini ziyaret etti. Daha sonra AKP Şemdinli İlçe Başkanlığını ziyaret eden Atalay, partililerle bir araya geldi.

AKP'nin Türkiye'nin her ilinde, ilçesinde, beldesinde teşkilatı olduğunu ifade eden Bakan Atalay, partililere şöyle seslendi:
''Teşkilatlarımız bizim göz bebeğimiz. Bizim genel başkanımız çekirdekten, teşkilatçılıktan gelmektedir. Bir teşkilat tutkusu ve sevdası vardır. O, Türkiye sevdası ile beraber yürür. Kuvvetli teşkilatı olmayan partiler güçlü olamaz. Bizim en önemli gücümüz sizlersiniz. Buralarda fedakarca çalışmalarınız için teşekkür ediyorum. Türkiye'de huzurun, kardeşiliğin gelişmesinde biz büyük rol oynayacağız. Diğer bütün partiler ya etnik konulara çalışan partiler veya bölgesel çalışan partiler. Bizde bu tür şeyler yok biliyorsunuz. Bizim kırmızı çizgilerimiz var.''

AKP'nin Türkiye'nin tamamını kucakladığını belirten Bakan Atalay, ''Her ilde, her ilçede teşkilatımız var. Her ilde milletvekilimiz var. Sizler sayesinde Türkiye'nin bütününde varız ve var olacağız'' diye konuştu.

''Şemdinli'deki parti binamız ve buralardaki AK Parti tabelaları çok önemli'' diyen Atalay, kimsenin bu parti binalarının ve tabelalarının ''kılına dokunamayacağını'' söyledi.

Partililerden çalışmalarını yoğunlaştırmalarını isteyen Atalay, şunları kaydetti:
''Hem kalkınma hem demokratikleşme hem insan hakları hem de güvenlik açısından farklı bir dönem yaşayacağız. Özgürlük, güvenlik dengesini asla bozmayacağız. Bundan emin olun. Güvenliği sağlayacağız diye demokratikleşme ve insan haklarıyla ilgili konularda asla zaaf olmayacak. Biz bugüne kadar politikalarımızı böyle yürüttük. Bizim için demokratikleşme, insan hakları, insanımıza geçmişte yapılan kimi hataların düzeltilmesi çok önemli. Başbakanımızın halk oylamasından sonra bir konuşması var, bu hepimiz için rehberdir. İster 'hayır' desin, ister 'evet' desin, ister oylamaya katılmasın hepsi bizim insanımız, vatandaşlarımız, kardeşlerimizdir. Hepsine kucak açtık. İnsanımıza şefkat ve merhamet göstereceğiz. Biz seviyle yol alacağız. Herkese sevgi göstereceğiz. Bütün insanları kazanacağız. İnsanlarımız meşakkat çekmişler. Sevgiye ihtiyaçları var.
Ve tabi insanımızın devlete güvenini yeniden sağlamamız, pekiştirmemiz gerekiyor. İnşallah hep beraber bu çalışmaları yürüteceğiz ama güvenlikle ilgili de özgürlük boyutunu böyle güçlü yönetirken dengeyi bozmadan güvenlik boyutunu da aynı şekilde derecede güçlü yürüyeceğiz. Şehirlerimiz güvenli olacak. Hiç kimse, hiçbir şeyden endişe etmeyecek. Herkes gider, düşüncesini söyler. Sandık önüne gelince istediği tercihte bulunabilir. İstiyorsa sandığa da gitmeyebilir. Ama hiç kimse şiddetle terörle bu memlekette mesafe alamaz. Biz onlara müsaade etmeyeceğiz. Ne kadar özgürlükçüysek, o kadar da güvenlikçi olacağız, güvenliği sağlayacağız. Bunun ikisi birlikte yürüyecek. Bizim bu bölgedeki ziyaretimizin mesajları bunlar olacak.''

Bir parti üyesinin çalışmasının genel başkanın çalışması kadar önemli olduğunu belirten Atalay, ''Sizin çalışmanız iyi olmazsa benim ki de iyi olmaz. Teşkilatlar iyi çalışacak. Biz de güçlü parti, güçlü hükümet olacağız. Hepimiz kutsal, büyük bir misyonu yürütüyoruz. Hepimiz bunun üyesiyiz, üyeleriyiz, parçalarıyız. Kendinizi böyle görün'' dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler