Fazla kilolar sağlıklı cinselliğin önünde engel
ABD'de yapılan bir araştırmada, kilolu erkeklerin kilolarının sadece yüzde 5'ini vermesi ile ereksiyon sorunu ve cinsel istekte iyileşme sağlandığı belirlendi.
Hayatın bir çok alanını olumsuz etkileyen fazla kiloları vermek cinsel hayatı da geliştiriyor.
ABD'de yapılan bir araştırmada, kilolu erkeklerin kilolarının sadece yüzde 5'ini vermesi ile ereksiyon probleminde ve cinsel istekte iyileşme sağlandığı ortaya çıktı.
Cinsel tıpta uzmanlaşmış Sexual Medicine Dergisi'nde yayınlanan bir araştırmada, kilolu erkeklerin sekiz haftada kilolarının sadece yüzde 5'ini vermesi sonucu ereksiyon sorunu, cinsel istek ve idrar yolu hastalığının belirtilerinde iyileşme görüldüğü belirlendi.
Los Angeles Times gazetesinin yansıttığı araştırmada, vücut kitle endeksi 30 olan ve tip 2 diyabet hastası 31 obez erkeğin incelendiği belirtilerek, katılımcılardan bazılarının sıvı gıdaları içeren düşük kalorili yiyecekler bazılarının ise yüksek proteinli, düşük yağ oranlı gıdalar tüketerek her gün 600 kalori daha az aldıklarına dikkat çekiliyor.
"Düşük kalorili besinler proteine göre daha çok kilo verdiriyor"
Araştırmada, düşük kalorili besin tüketenlerin kilolarının yüzde 10'unu verdiği ve bel çevresinin yüzde 10 daraldığı belirtillirken, yüksek protein diyeti yapanların ise kilolarının yüzde 5'ini verdiği ve bel çevresinin de yüzde 5 daraldığı ifade ediliyor.
Ancak, katılımcıların hepsinde kötü kolestrol, ereksiyon sorunu, cinsel istek, idrar yolu hastalığı, dolaşım sisteminin tüm yapılarının (kalp boşlukları, atardamarlar, kılcal ve toplardamarlar, lenf damarları) iç yüzünü örten çok ince bir katman olan ve kardiyovasküler hastalıkların gelişimine neden olan endotel işlev bozukluğunda gelişme gözlendiği vurgulanıyor.
Aynı zamanda, kilo vermenin ve insülin duyarlılığını geliştirmenin testesteron hormonu üretimini ve cinsel performansı arttırdığına dikkat çekiliyor.
Video Haberler
-
Hastane önünde ölü bulundu
-
Amasya ve Ordu beyaza büründü
-
Tunceli'de 6 sığınak imha edildi
-
Fırtınada feribotta can pazarı: Halatlar koptu
-
MSB duyurdu: Bir askerimiz şehit oldu
-
Hasanağa enginarında hasat zamanı
-
Atatürk'ü yok saydı!Haberin devamı...
-
'Genç işsizliğin sona erdiği bir ülke diliyorum'
-
Başak Cengiz'in ismi, mezun olduğu okulda yaşayacak
-
stanbul'da da görüldü: Hortumların nedenini açıkladı
En Çok Okunan Haberler
-
Benzine büyük zam
-
'Yıldız oyuncu 2 yıl daha Fenerbahçe'de'
-
Meclis'te 'Güldür Güldür' şov!
-
ABD Büyükelçiliği'nden 'CHP mitingi' uyarısı
-
9 yıl sonra ilk: Türkiye'den kritik normalleşme adımı
-
Cinsel istismardan yargılanan imamdan skandal sözler
-
Kılıçdaroğlu'ndan 'adaylık' açıklaması
-
Tarkan'ı kahreden ölüm: Sosyal medyadan duyurdu
-
İSPARK ücretlerine zam geldi
-
Gökbakar, Tilki ve Sabancı da topa girdi