Fenerbahçe uçağında neler oldu?

Fenerbahçe kafilesi, Ankara dönüş uçağında fırtına kâbusu yaşadı. Ankaragücü ile deplasmanda berabere kalan ve ligdeki havası bozulan Fenerbahçe'nin dönüşü de fırtınalı oldu.

Yayınlanma: 23.11.2008 - 12:57
Abone Ol google-news

F.Bahçe kafilesini taşıyan özel uçak saat 19.00’da Sabiha Gökçen Havaalanı’na inmek üzere Ankara’dan havalandı. Sarı-lacivertli kafile Ankara dönüşü sıkıntılı bir uçak yolculuğu yaptı. Fenerbahçe’yi taşıyan özel uçak Sabiha Gökçen Havalimanı’nı önce pas geçti. Kule görevlilerinin “inemiyorsanız geri dönün” ikazına rağmen ikinci denemede pilotlar uçağı indirmeyi başardı. Korkulu anlar yaayan futbolcular pilotları uzun süre alkışladı. Özellikle kaptan Alex "Artık benim kaptanlık bandım, bu uçağın kaptanının" dedi.

Gazetelerdeki haberlere göre : Yalova civarında inişe geçmeye başlayan uçağın kuleyle diyaloğunda “Burada fırtına var, iniş yapamazsınız. İzmir’e gidebilirsiniz” uyarısı geldi. Bunun üzerine tekrar havalanan uçak 40 dakika boyunca İstanbul üzerinde tur attı. Bu İstanbul turu boyunca hızı saatte 90 kilometreyi bulan müthiş rüzgâr nedeniyle sarsıntı yaşayan uçakta panik yaşandı. Yabancı oyuncular haç çıkarırken, Türkler de sürekli dua ettiler..
 

Koç sakinliğini korudu
 
Aynı şekilde Sabiha Gökçen’e inmesi gereken 4 uçağın daha iniş yapamadığı için İstanbul çevresinde tur attığı öğrenilirken, F.Bahçe uçağının pilotu fırtınaya rağmen şansını denemeye karar verdi.. Sarsıntılar arasında inişe geçen uçak, pisti gördüğü andan itibaren sarsıntıların şiddeti daha da arttı.. Buna karşın iniş başarıyla gerçekleşti... Futbolcular, uçak tekerlekleri piste değdirdiği andan itibaren pilotu alkışladılar.. Başkan Aziz Yıldırım’ın olmadığı uçakta, asbaşkan Ali Koç bulunuyordu. Koç'un sakin tavrını sürdürüp yanındakilere moral vermesi dikkat çekti.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler