'Figaro'nun Düğünü' Kadıköy Süreyya Operası'nda

İstanbul Devlet Opera ve Balesi 2010 yılını, 16 Ocak Cumartesi akşamı 20.00'de Süreyya Operası'nda sahneleyeceği W.A. Mozart'ın 'Figaro'nun Düğünü' operasıyla karşılıyor.

Yayınlanma: 11.01.2010 - 12:44
Abone Ol google-news

İlk kez 1786’da Viyana’da seyirci karşısına çıkan ve büyük besteci Wolfgang Amadeus Mozart ile libretto yazarı Lorenzo Da Ponte işbirliğinin ilk operası olan Figaro’nun Düğünü, dünyanın en çok tartışma yaratan ve üzerine araştırma yapılan opera yapıtlarından biri olma özelliği taşıyor. Özellikle bestelendiği yıllarda konusu ve müzik anlayışı bakımından bir devrim niteliğinde kabul edilen eser, başarısız olması durumunda Mozart tarafından yakılma ihtimaline karşın, dönemin en çok ses getiren yapıtlarından biri.
 
Figaro'nun Düğünü, Mehmet Ergüven’in rejisi ve dönüşümlü olarak Serdar Yalçın/ Murat Kodallı’nın orkestra şefliğinde İstanbul Devlet Opera ve Balesi sanatçıları tarafından sahneleniyor. Yapıtta Figaro’yu, Suat Arıkan, Bülent Atak ve Zafer Erdaş, Susanna'yı Gülbin Kunduz/Ayten Telek, Kont'u Caner Akgün/Önay Günay, Kontes'i Evren Ekşi/Otilia M. İpek/Hande Soner, Cherubino’yu Nesrin Gönüldağ/E. Tuğba Tekışık, Marcellina’yı Stare Çelebi/Nursel Dinler, Bartolo'yu Göktuğ Alpaşar/Ali İhsan Onat/Umut Tingür dönüşümlü olarak canlandırıyor.

Yapıtın dekorları  Adnan Öngün, kostümleri Sevtaç Demirer, ışık tasarımı  ise Ahmet Defne’ye ait. Koro şefliği Paolo Villa'nın üstlendiği yapıtın koreografisi ise Neslihan Öztürk imzası taşıyor. İstanbullu sanatseverler bu son derece renkli ve eğlenceli 4 perdelik operayı 16-19-22 – 23 – 27 Ocak ile 23-25-26 Şubat ve 19 Mart tarihlerinde orijinal dili İtalyanca ve Türkçe üst yazıyla Kadıköy Süreyya Operası Sahnesi’nde izleyebilirler. (0 216 356 15 31 – 120/121/ www.idobale.com)
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler