Filipinler'de İtalyan rahip öldürüldü

Filipinler'in güneyinde İtalyan rahip Fausto Tentorio, bugün düzenlenen silahlı saldırıda öldürüldü.

Yayınlanma: 17.10.2011 - 11:20
Abone Ol google-news

Polis, dini bir toplantıya giden Tentorio'nun Kuzey Cotabato vilayetinin dağlık kasabası Arakan'da kilise önünde arabasına yaklaştığı sırada silahlı kişilerin saldırısına uğradığını söyledi.

Polis müfettişi Benjamin Rioflorido, İtalya'nın Santa Maria Hoe kasabasından olan 59 yaşındaki Tentorio'nun kaldırıldığı hastanede hayatını kaybettiğini belirterek, bir görgü tanığının ifadesine göre silahlı bir kişinin kendisine yardım eden bir kişiyle olay yerinden motosikletle kaçtığını kaydetti.

Saldırının sebebinin ve düzenleyen kişilerin henüz belli olmadığını ifade eden Rioflorido, İtalyan rahibin uzun zamandır Arakan'da görev yapan, bölgedeki insanlarla iyi ilişkileri olan bir şahsiyet olduğunu vurguladı.

Tentario'nun merkezi İtalya'nın başkenti Roma'daki Papalık Dış Misyonlar Enstitüsü'ne (PIME) bağlı olarak Filipinler'in güneyinde 30 yılı aşkın süredir çalıştığı belirtilirken, Tentario'nun nüfusunun çoğunluğunu Müslümanların oluşturduğu Mindanao adasında öldürülen üçüncü PIME üyesi olduğu kaydedildi.

İtalya'nın Manila Büyükelçisi Luca Fornari, saldırıyı kınadıklarını belirterek, polisten misyonerlerin güvenliklerinin artırılmasını istediklerini söyledi.

Filipinler Dışişleri Bakanı Albert del Rosario da Tentario'nun ailesine taziyelerini bildirerek, polise saldırganları hemen yakalayarak adalete teslim etmeleri çağrısında bulundu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler