"Fransa bedelini ağır öder"

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Ermeni Yasa Tasarısını görüşmeye hazırlanan Fransa Meclisini uyararak, "Geleceği karartacak bu türlü istismar çabalarından kaçınılması lazım. Çünkü iş bu mecraya sürüklendiği takdirde korkarım ki Fransa gelecekte bunun bedelini çok ağır öder" dedi.

Yayınlanma: 19.12.2011 - 11:28
Abone Ol google-news

TBMM'de Tören Salonu'nda TÜSİAD ve Türk Bilişim Vakfı tarafından 9. kez düzenlenen eTR ödül töreni çıkışında soruları cevaplayan TBMM Başkanı Çiçek, geçen hafta Fransa Meclis Başkanına endişelerini ifade eden ve bu tutumu kınayan bir mektup gönderdiklerini söyledi. TBMM'den bir heyetin de dünden beri Fransa'da olduğunu dile getiren Çiçek, şöyle devam etti:

"Fransa bizim tarihte en evvel ilişki kurduğumuz ülkelerin başında geliyor. Özellikle Kanuni döneminden beri, o günden bu yana Fransa ile çok yönlü ilişkilerimiz oldu. Bunlar kapsamlı ilişkiler. Bu tür teşebbüsler, tarihi olaylara parlamentolar düzeyinde karar çıkarma çabaları, iç politika kokan, istismar kokan teşebbüslerdir. Tarihi derinliği olan bu ilişkilerin 3-5 oya tenezzül edilerek zehirlenmesini asla doğru bulmam. Çünkü iş bu yönde tecelli edecekse, bu ilişkiler tamir edilemeyecek kadar büyük sıkıntılara sebebiyet verir. Biliyorsunuz Fransa'da seçimler var. Seçimlerde belli kesimlerin desteğini ve oyunu alabilmek adına, geleceği karartacak ve yanlış bir kısım istikametlere konunun çekilmesine imkan verecek bu türlü istismar çabalarından, gayretlerden kaçınılması lazım. Biraz daha sağduyulu hareket edilmesi lazım. Çünkü iş bu mecraya sürüklendiği takdirde korkarım ki Fransa gelecekte bunun bedelini çok ağır öder. Onun için daha birkaç gün varken, bunu bir defa daha yazılı mektubuma ilaveten sizin aracılığınızla söylemek isterim."

TBMM Başkanı Çiçek, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün görev süresine ilişkin bir soru üzerine de daha önce bu konuyla ilgili açıklama yaptığını, tekrar bir değerlendirme yapmasının yanlış olacağını söyledi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler