Fransa ekonomisinde resesyon beklentisi

Fransa ekonomisinin, bu yılın son çeyreğinde ve gelecek yılın ilk çeyreğinde daralacağı öngörülüyor.

Yayınlanma: 16.12.2011 - 13:02
Abone Ol google-news

Fransa İstatistik Enstitüsü'nün (Insee) tahminlerine göre, ülke ekonomisi bu yılın son çeyreğinde yüzde 0,2 ve gelecek yılın ilk çeyreğinde de yüzde 0,1 daralacak.
Insee'ye göre, Fransız ekonomisi tekrar büyümeye ise yüzde 0,1'le gelecek yılın ikinci çeyreğinde geçecek.

Avro Bölgesi'nin en büyük ikinci ekonomisi Fransa'da yatırım ve tüketici harcamalarının durmasının resesyon belirtisi olduğuna dikkat çeken Insee, Fransız ekonomisinin yılın dördüncü çeyreğinde ve 2012 ilk çeyreğinde daralmasının beklendiğini vurguladı.

Insee, Avro Bölgesi'ndeki borç krizine ilişkin finansal piyasalardaki değişkenlik nedeniyle tahminleri üzerinde alışılmamış düzeyde belirsizlik olduğuna dikkati çekti. Avro Bölgesi'nde giderek ağırlaşan borç krizinin, özel sektörün yatırımlarda ve istihdamda kesintiler yapmasına ve güven kaybına yol açarken, bu da ülkedeki işsizliğin artmasına ve tüketicilerin harcamalarını azaltmasına neden olduğu belirtiliyor.

Insee'nin açıklamaların ardından, Fransız hükümetinin gelecek yıl için hedeflediği yüzde 1 büyüme oranını elde edebilmesi için ekonominin gelecek yılın son iki çeyreğinde yüzde 1,3 büyüme kaydetmesi gerekiyor.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler