Fransa yurt dışına vergi kaçıranların peşine düştü

Le Parisien gazetesi, vergi dairesinin, yüksek gelirlerini daha az vergi vermek için yurt dışına götüren yaklaşık 5 bin kişinin peşine düştüğünü yazdı.

Yayınlanma: 15.06.2013 - 11:38
Abone Ol google-news

Le Parisien gazetesi, gelir beyannamesi konusunda usulsüzlük yaptığı saptanan bu kişilerin, vergi dairesiyle anlaşma yoluna gitmek için uzlaşı arayışı içinde olduklarını duyurdu. Vergi dairesi yetkililerinin görüşlerine atıfta bulunan gazete, yurt dışına paralarını kaçırdığı gerekçesiyle takibe alınan kişilerini önemli bir kısmının İsviçre'de hesabı olduğunu yazdı.

Fransa'da meclisi, çarşamba günü ülke içinde beyan edilmeyen ve vergiden kurtulmak için yurt dışına götüren gelirlerin denetlenmesi konusunda hazırlanan yasa tasarısını görüşmeye başlayacak. Mali krizin aşabilmek için vergi kaçakçılığının önüne geçmek isteyen AB, üye ülkelerle, ''vergi cennetleri'' olarak bilenen ülkelerdeki bankalarla otomatik bilgi ve veri değişimini sağlanması için çalışıyor.

Fransa'da bütçeden sorumlu eski bakan Cahuzac, Fransa'da beyan etmediği gelirlerini İsviçre'de sakladığını anlaşılmasından sonra istifa etmek zorunda kalmıştı. bu skandalların ardından zor durumda kalan Sosyalist hükümet, vergi kaçakçılığının önüne geçilmesi için hazırladığı bir yasa tasarısını meclise sunmuştu.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler