Fransız Devrimi'nin top seslerini duyuran oyun!

Tiyatro Kedi, Hakan Altıner’in yönettiği Figaro'nun Düğünü ile Caddebostan Kültür Merkezi’nde tiyatro severlerin karşısına çıktı.

Yayınlanma: 11.06.2009 - 14:58
Abone Ol google-news

Beaumarchais tarafından yazılan ve yazılışından 7 yıl sonra kraldan izin alınarak ilk kez 1784 yılında Paris’teki Odeon Tiyatrosu’nda sahnelenebilmiş bir oyun; 'Figaro'nun Düğünü'. İkiyüz yılı aşkın bir süredir onlarca ülkede, yüzlerce tiyatroda, milyonlarca seyirciye ulaşan ve yazıldığı dönemde pek çok kez yasaklanan bu oyun ülkemizde ise en son Şehir Tiyatroları tarafından 80'li yıllarda sahneye konmuş. Yıllar sonra Tiyatro Kedi tarafından tekrar sahnelenmeye başlanan,  Napolyon’un, "Yapıtın içinde Fransız Devrimi'nin toplarını duymak mümkün" dediği oyunda aristokrasi eleştirisi mizahi bir dille yapılıyor.
 

12 yıl sonra yine sahnede

Hakan Altıner’in sahneye koyduğu oyunda Nedim Saban Kont, en son 12 yıl önce '3 kadın 1 Çapkın' oyunu ile tiyatro sahnesine çıkan Füsun Önal Kontes rolünü oynuyor. Figaro’yu  Atılgan Gümüş’ün;  Suzanne’ı Yeşim Alıç’ın, Cherubin’i Ergün Demir’in,  Fanchette’i Şirin Kılavuz‘un, Basilio’yu Erez Ergin Köse’nin, Marceline’i Sanem İşler’in canlandırdığı komedi de, Tarık Papuccuoğlu oyun boyunca süren çılgın dolaplara karışan doktor rölü ile karşımıza çıkıyor.

Bu oyunda başrol yok

Oyunun yönetmeni ve de Tiyatro Kedi'nin kurucusu olan Hakan Altıner, Figaro'nun Düğünü'nün Tiayatro Kedi'nin 23. yapımı olduğunu ve hep farklı şeyler yapmaya çalıştıklarını söylüyor. Bu oyunda başrol olmadığını her karakterin aslında bir başrol olduğunu söyleyen Altıner oyunu 'Biz bu oyunda uçmaya ve seyirciyide uçurmaya karar verdik. Hiç durmayan ritmiyle çok keyifli bir oyun' sözleriyle anlatıyor. İstanbul'da ya da İstanbul dışında bulabildikleri, çağrıldıkları her sahnede oynadıklarını söyleyen Altıner kendilerini 'mobil tiyaro' olarak tanımlıyor ve 'Bir seyircimizinde söylediği gibi; biz ayağa gelen ilk tiyatroyuz' diyor.

Figaro'nun Düğünü 20 Haziran'a kadar istanbul'da 23-24 Haziran da ise İzmir'de sahnelenecek.

Detaylı bilgi için: www.tiyatrokedi.com


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler