G20 protestosunda bir kişi öldü

Londra'da, G-20 zirvesi öncesinde düzenlenen protesto gösterilerinde bir gösterici öldü. Göstericinin hastaneye kaldırıldığında hayatını kaybetmiş olduğu belirtilirken, polis göstericinin ölüm nedeni hakkında açıklama yapmadı.

Yayınlanma: 02.04.2009 - 06:51
Abone Ol google-news

İngiliz yayın kuruluşu BBC ve Sky News televizyonu, G-20 zirvesi öncesinde düzenlenen protesto gösterilerinde bir göstericinin öldüğünü açıkladı.

Polis, Bank of England yakınlarındaki göstericilerin arasında bir kişinin ölü bulunduğunu belirtti. Sokakta birden yere yığıldığı görülen göstericiye müdahale eden iki polis memurunun ambülans çağırdığı, göstericinin hastaneye kaldırıldığında hayatını kaybetmiş olduğu belirtilirken, polis göstericinin ölüm nedeni hakkında açıklama yapmadı.

86 kişi gözaltına alındı

Öte yandan protesto gösterilerinde gözaltına alınanların sayısı 86'ya yükseldi. Londra metropol polisi, dün gece şiddet olaylarına karıştığı için 16, polis üniforması giydiği için 11 ve kamu düzenini bozdukları için 13 kişinin gözaltına alındığını açıkladı.

Bazıları güvenlik güçleriyle çatışmaya giren göstericilerden iki kişinin silah bulundurmak, iki kişinin İskoçya Kraliyet Bankasının bir şubesini soymaya çalışmak ve bir kişinin aynı bankayı yakma girişiminden dolayı gözaltına alındığını belirten polis, diğer gözaltına alınan şüpheliler hakkında da polise saldırma, hırsızlık ve uyuşturucu bulundurma gibi suçlamaların bulunduğunu kaydetti.

Haberin fotoğrafları için: http://www1.cumhuriyet.com.tr/?im=galeri&kid=173&sn=1#sd


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler