Gay yürüyüşü CNN International'a haber oldu

CNN International, binlerce Türkün ülkedeki homoseksüellerin haklarını geliştirmek ve daha çok sosyal kabul talep etmek için İstanbul'da yürüdüğünü belirterek, bu türden bir yürüyüşün yapıldığı tek Müslüman ülkenin Türkiye olduğuna dikkat çekti.

Yayınlanma: 27.06.2011 - 15:16
Abone Ol google-news

CNN International, aktivistlerin bu yıl dokuzuncusu düzenlenen Türk Gay Onur Yürüyüşünün çoğunluğu Müslüman olan bir ülkede yapılan bu türde tek yürüyüş olduğunu söylediğine dikkat çekerek; lezbiyen, gay, biseksüel ve transeksüel haklarını savunan birkaç bin destekçinin İstanbul'un en işlek caddesinde pankartlar ve renkli bayraklar taşıdığını bildirdi.

Haberde, katılımcıların taciz ve ıslıklara karşı slogan attıkları belirtilerek, Türkçe ve İngilizce "Biz her yerdeyiz, buna alışın" gibi pankartların taşındığı ifade edildi.

Bir başka pankarta ise, 2008'de İstanbul'da öldürülen Ahmet Yıldız ile ilgili olduğunu belirterek, Yıldız'ın babasının "namus cinayeti" adı altında oğlunu öldürmekle suçlandığına ve Yıldız'ın eşi İbo'nun Yıldız ailesinden tehdit aldıktan sonra savcılıktan koruma istediğini söylediğine dikkat çekildi.

Gay hakları örgütlerinin Türk hükümetini ülkedeki homoseksüellere yönelik düşmanca tutumların ifadesi konusunda suçladığı belirtilerek, 2010'da Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Aliye Kavaf'ın "Eşcinselliğin biyolojik bir bozukluk, bir hastalık olduğuna inanıyorum" sözleri ifade edildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler