Gazetelerde bugün

Bugün, Kesk'in hazırladığı yoksulluk sınırı araştırması Cumhuriyet Gazetesi'nin manşetinde yer alan haber oldu. Radikal Gazetesi Erdoğan'ın Doğan Grubu'na yönelik konuşmalarını 'Kabak tadı verdi' menşetiyle duyurdu. Tercüman Gazetesi Mustafa Sarıgül'ün sözlerini manşetten görürken, Posta Gazetesi Bandırma'da meydana gelen gemi kazasını manşetine taşıdı.

Yayınlanma: 15.09.2008 - 07:47
Abone Ol google-news

CUMHURİYET

Emekçi 3 hafta aç

Kesk'in araştırmasına göre TÜİK'in 'acından ölmemek' diye tariif ettiği ve 255 YTL olarak hesapladığı açlık sınırı 730 YTL çıktı. Yoksulluk sınırı olarak nitelendirilen, "insanca yaşam için yapılması gereken harcama" ise son bir yılda 261 YTL artarak, 4 kişilik bir aile için 2 bin 310 YTL'ye ulaştı. Bu rakamlarla ortalama bir kamu emekçisi ayın ancak 7 gününü yoksulluk sınırında, 23 gününü ise açlık sınırında geçiriyor.

 

HÜRRİYET

Erdoğan'a en güzel cevap

AB'ye girmeye çalışan Türkiye'de Başbakan gazetecileri susturmaya çalışırken, Yunanistan'da iktidar yanlısı bir gazete, Rum başkeşişin Başbakan Karamanlis'i zora sokan yolsuzluk skandalının belgesini yayımladı.

 

MİLLİYET

Başbakan'ın rutin öfkesi

Dünkü Şişli ilçe kongresi konuşmasının büyük bölümünü Doğan Grubu'nu eleştirmeye ayıran Erdoğan, sık sık Milliyet gazetesini hedef tahtasına koydu.

 

RADİKAL

Kabak tadı verdi

Başbakan, Doğan Grubu'na yönelik hakaret, tehdit ve şantaj imalarıyla dolu konuşmalarından birini daha yaptı. Yer, yine kalabalık bir AKP toplantısıydı.

 

TERCÜMAN

Parçalamam birleştiririm

Siyasi kulislerde DSP'nin başına geçip CHP'yi parçalayacağı iddia edilen Sarıgül, "Sosyal demokratları parçalamam, birleştiririm" dedi.

 

AKŞAM

Osman Gazi'den al mesajı

Siyasi savaşın ortasında Gül ile muhalefet liderleri Söğüt'te buluştu. Herkes birbirine, Osmanlı devletini kuran Ertuğrul ve Osman Gazi ile gönderme yaptı.

 

POSTA

Denizde facia

Bandırma - İstanbul arası kamyon taşıyan 'Hayat N' adlı RO-RO gemisi, kıyıdan ayrıldıktan 300 metre sonra battı. Gemide 28 mürettebat ve 75 şoför vardı. Faciada 1 kişi öldü, 28'i yaralı 67 kişi kurtarıldı. 35 kişi ise kayboldu. Geminin yanlış yükleme nedeniyle battığı belirlendi.

 

VATAN

İşte onlar

Erdoğan'ın "Medyaya baskı yapma" çağrısında bulunduğu için " Kimsin sen de bana ültimatom çekiyorsun?" dediği Uluslararası Basın Enstitüsü, dünyanın en büyük ve en saygın basın örgütü.

 

SABAH

Bandırma'da RO-RO faciası

Bandırma'dan İstanbul'a araç taşıyan RO-RO gemisi battı. Yaklaşık 125 kişinin bulunduğu gemiden 93 kişi kurtarılırken, kayıp 30 yolcu aranıyor.

 

YENİ ŞAFAK

İspatlayamayan şerefsizdir

Doğan Medyasının çifte standardını eleştiren Başbakan Erdoğan, CHP'nin 'SPK'ya baskı apıldı' iddiasına 'İspatlayamayan şerefsizdir. Doğan'la Baykal bozacı-şıracı gibi' diye cevap verdi.

 

ZAMAN

Otomotiv fuarında yer kapma kavgası

Auto Show'a yeni katılımcılar gelince stand kavgası başladı. Fuar alanı genişletilmesine rağmen yerini beğenmeyen markalar, noter huzurunda kura istedi. Bu da çözüm olmadı. Tartışma Rekabet Kurulu'na götürüldü.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler