Gazetelerde Bugün

Cumhuriyet, Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay'ın, Deniz Feneri e.V. soruşturmasında özel kaleminden korumasının Kırıkkale Belediye Başkanı Veli Korkmaz'ı telefonla aramasını "Normal. Herkes herkesle telefonla konuşur" diye savunmasını manşetine taşıdı.

Yayınlanma: 13.10.2011 - 06:29
Abone Ol google-news

 

CUMHURİYET

‘Eyvah baskın önlem alınsın’


Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Deniz Feneri e.V. soruşturmasında özel kaleminden korumasının Kırıkkale Belediye Başkanı Veli Korkmaz’ı telefonla aramasını “Normal. Herkes herkesle telefonla konuşur” diye savundu. Atalay, konuşmanın 2 yıl önce olduğunu belirterek “Koruma müdürüm ne konuştuğunu hatırlamıyor bile” dedi.


HÜRRİYET

Şiddet biterse görüşme olur


İrlanda Cumhuriyet Ordusu (IRA) ile müzakerelerden barış çıkartan eski İngiltere Başbakanı Tony Blair, Türkiye'deki gelişmeleri ve terör örgütü PKK ile görüşme sürecini Hürriyet'e değerlendirdi.


MİLLİYET

Yeni kriter basın özgürlüğü


AB Komisyonu, Türkiye İlerleme Raporu'nu açıklarken, ifade ve basın özgürlüğünün tüm adaylar için şart olacağını vurguladı.


VATAN

Kadına şiddet AB raporunda


Avrupa Komisyonu'nun dün açıkladığı 2011 İlerleme Raporu'nda kadına karşı şiddet ve namus cinayetleri konusunda Türkiye'ye sert eleştiriler yer aldı. AB'ye göre polis, hakim ve savcılar yetersiz.


RADİKAL

Evet, Kürt listesi vardı


"Hafızam yerinde değil" diyerek yargıdan kaçmaya çalışan Şahin, savcının 90'lı yıllarda Kürt işadamlarının öldürülmesiyle ilgili sorusuyla çözüldü: İşadamları değil ama Kürt Ulusal Meclisi listesi vardı."


AKŞAM

Kadınlara koruma timi


Peş peşe gelen cinayetlerden sonra polis de alarmda... İstanbul Emniyeti, şiddet gören kadınları zamanında kurtarabilmek için şehri ablukaya alıyor. 39 ilçede kadın koruma timleri oluşturuluyor.


SÖZCÜ

İran Karayılan'ı verdi ama Türkiye almadı


İran: Amerika'nın Suriye'ye yaptığı baskıyı azaltın, Karayılan'ı size verelim
Türkiye: Yeni bir Öcalan istemeyiz


HABERTÜRK

Piri Reis S.O.S. dedi


"Kıbrıs'tan İzmir'e dönüp ana motor ve jeneratörü değiştirmemiz lazım"


SABAH

PKK hücresine baba tokadı


Batman'da evinde yakalanan PKK'lıyı, babası "Bu pisliğe nasıl bulaştın" diye tokatladı. Pişman olan gencin polise verdiği adreste bombacılar ele geçirildi.


POSTA

Dört nala eğitim


Muş Kız Yatılı İlköğretim Bölge Okulu Müdürü Melahat Aydın ailelerin kızlarını okuldan aldığını görünce çok üzüldü. 'Bir Şans Daha' adlı projeyi oluşturup Avrupa Birliği'nden 60 bin euro aldı. Aileleri ikna için köy köy dolaştı. Köylere kolayca giderebilmek için at binmeyi bile öğrendi. Sonunda zafer Melahat öğretmenin oldu. 1 yılda 100 kız öğrenciyi okula döndürdü.


BİRGÜN

Eylem potansiyeli gözaltı gerekçesi


İstanbul Üniversitesi'nin yeni akademik yılı Başbakan Erdoğan'ın 'ordusu' tarafından adeta işgal edildi. Öncesinde fişlenen muhalif öğrenciler, eylem yapma potansiyelleri nedeniyle gözaltına alındı.


YENİ ŞAFAK

İnsan olana insanlık dersleri


Mavi Marmara korsanlığına rağmen Hayfa'yı küle çeviren yangına ilk müdahale eden Türkiye, İsrail'e yine insanlık dersi verdi. İsrailli er Şalit ile 1027 Filistinli tutsağın takasında Başbakan Erdoğan kilit rol oynadı. Peres şaşkınlığını, 'İnsani boyutu siyasi boyuttan önde tuttular' sözleriyle ifade etti.


ZAMAN

Yargıtay, 1 milyon dosyayı en geç üç yılda bitirecek


Yargıtay, yıllardan beri tozlu raflarda bekleyen dosyaları sonuçlandırmak için harekete geçti. Eskişehir'de yapılan zirvede, biriken 1 milyon 250 bin dosyanın üç yıl içerisinde bitirilmesi karara bağlandı. Bunun için yeni hakimler görevlendirilecek ve her hakim yılda bin dosyaya bakacak. Ayrıca 5 yılı bulan temyiz süresi 6 aya indirilecek.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler