Gazetelerde Bugün

Başbakan, Tunus dönüşünde kışkırtıcı bir dil kullanarak "eylemlere derhal son verin" dedikten sonra dün de projelerdeki ısrarını sürdürdü. Ayrıntılar, Cumhuriyet'te.

Yayınlanma: 08.06.2013 - 06:34
Abone Ol google-news

 

CUMHURİYET

Çapulcu dünya

Başbakan, Tunus dönüşünde kışkırtıcı bir dil kullanarak “eylemlere derhal son verin” dedikten sonra dün de projelerdeki ısrarını sürdürdü. Erdoğan’ın değişmeyen tavrı üzerine sosyal medya üzerinden dünyanın tüm kentlerinde bugün ve yarın #OccupyGezi’yle dayanışma eylemleri çağrısı yapıldı.


HÜRRİYET

Çevrede ortak olalım

Başbakan Tayyip Erdoğan, AB konferansında Gezi Parkı projesi için mesaj verdi.

 

MİLLİYET

AB tweet'le mesaj verdi

AB Komiseri Füle, İstanbul'daki konferans sonrası Gezi Parkı tweet'i atarak "Diyalog fırsatı kaçtığı için hayal kırıklığına uğradım" dedi.

 

VATAN

Onlar açıkta sıra sopalıda

İzmir Kordon'da gençleri döven bu üç Çevik Kuvvet polisine sonuşturma açıldı. Eli sopalı polisler aranıyor.

 

RADİKAL

Ajan değil rapçiyim

İranlı Shayan Shamloo, Gezi Parkı eylemlerine katıldığı iddiasıyla Ankara'da gözaltına alındı. Bazı gazetelerde, 'İranlı ajan provokatör' diye lanse edildi. Oysa Shayan, idam korkusuyla Türkiye'ye sığınmış bir mülteciydi.

 

AKŞAM

Nedir bu faiz lobisi

Ekonomi kulisleri, Erdoğan'ın Gezi eylemlerinden nemalanmakla suçladığı piyasa fırsatçılarını konuşuyor. Deniz Hoca, Başbakan'ın 'Milletin alın terini onlara yedirtmeyiz' diye meydan okuduğu faiz lobisi gerçeklerini açıkladı.

 

SÖZCÜ

Padişahım çok yaşa

Böyle tek tip medya, padişah veya diktatörün yönettiği ülkelerde ya da komünist rejimlerde görülür. Demokrasilerde böylesine rastlanmaz.

 

AYDINLIK

Tayyip'e yanıt veriyoruz

İstanbul halkı, Taksim Platformu'nun isteklerini reddeden Erdoğan'a Pazar günü 16.00'da Taksim'de düzenlenecek miting ile yanıt verecek. Bugün 19.00'da taraftarlar da Taksim'de buluşuyor.

 

HABERTÜRK

Ortaklığı benimle yapın

Erdoğan, İstanbul'da Gezi'ye seslendi: "Çevrecilikte ortaklık yapacaksanız gelin Başbakan'ınızla yapın".

 

SABAH

'Çevreci kardeşler gelin konuşalım'

Başbakan Erdoğan: Çevre hassasiyeti olan kardeşlerime sesleniyorum. Gelin bu Başbakanınız'la ortaklık yapın.

 

POSTA

Özlenen Türkiye

Gezi Parkı'ndaki eylem bugün 12. gününe girdi. Parktaki ağaçların kesilmemesi için nöbet bekleyenler farklı inançlara farklı görüşlere, farklı etnik kökenlere ve farklı kültürlere sahip. Ama onları bir arada tutan ortak bir özellikleri var: Birbirlerine kayıtsız şartsız saygı göstermeleri. Yoga ve namaz Gezi'de yan yana. Özlenen Türkiye de işte bu değil mi?

 

BİRGÜN

Konuştukça batıyor

Gezi direnişine tavrı nedeniyle kendisini eleştiren AB heyeti karşısında konuşan Başbakan, konuştukça battı. Erdoğan'ın yalan ve çelişkilerini sizin için derledik:

 

YENİ ŞAFAK

Kirli Pazartesi

Gezi eylemlerinde asıl hedefin, uluslararası medya işbirliği ile Türkiye'ye ekonomik operasyon olduğu netleşmeye başlarken, Sermaye Piyasası Kurulu, Pazartesi'nden bu yana borsadaki manipülatif işlemleri mercek altına aldı.

 

ZAMAN

Gül'den barış mesajları

23 ülkeden 82 öğrenciyi Çankaya Köşkü'nde kabul eden Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türkçe Olimpiyatları'nın barış ve kardeşliğe yaptığı katkıya dikkat çekti. "Farklı diller, dinler, ırklar ve kültürler saygı içinde yaşamalı. Birbirini baskı altına gayretleri her zaman dünyadaki en büyük çatışma ve acıların kaynağı olmuştur" dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler