Gazetelerde Bugün

Başbakan Erdoğan ‘3-5 çapulcu’ dedikçe yüz binler alanlara akıyor. Haber, Çapulcular sel oldu'' başlığıyla Cumhuriyet'in manşetinde...

Yayınlanma: 10.06.2013 - 06:40
Abone Ol google-news

CUMHURİYET

Çapulcular sel oldu


Gezi Parkı eyleminin 13. gününde, her kesimden yüz binlerce yurttaş kendi iradeleriyle Taksim Dayanışması Platformu tarafından düzenlenen büyük mitinge katıldı. Başbakan Erdoğan’ın her gün sertleşen açıklamalarıyla halkı bölmesi, aşağılaması, suçlaması eyleme son yılların en kalabalık kitlesinin katılmasını sağladı.



HÜRRİYET

Yeniçeriye benzetti


Başbakan Tayyip Erdoğan Gezi Parkı eylemcileri ve onlara destek veren sanatçılara, Yeniçeri benzetmesi yaptı. Erdoğan, eylemcilere ''Ya gelin konuşalım ya da sizin anladığınız dilden konuşuruz'' dedi.



MİLLİYET

Sabrın da sonu var


Başbakan Erdoğan 12 günlük aradan sonra döndüğü Ankara'da Gezi eylemlilerine ağır ifadelerle tepki gösterdi



VATAN

ABD'nin gözü üzerimizde


Elektronik istihbarat için Türkiye'nin internet ağına giren ABD, bir milyardan fazla telefon görüşmesi, e-mail, SMS ve sosyal medya mesajını kopyalamış!



RADİKAL

Her yer meydan

Gezi Parkı eylemleri tüm Türkiye'yi miting meydanına çevirdi. Bir yanda parka destek verenler, ote yanda Başbakan'ın ''Evde tutmakta zorlanıyorum'' dediği kesimin ''Erdoğan'ı yedirtmeyiz'' mitingleri.



AKŞAM

AK Parti sosyal alarmda


Gezi Parkı hassasiyetiyle başlayıp sosyal medyada örgütlenerek büyüyen muhalif harekete AK Parti mercek tutuyor. 90'lar kuşağı, sosyal medya, toplum prikolojisi 4 koldan masaya yatırılıyor. İşte İstanbul'daki MKYK toplantısında alınan kararlar.



SÖZCÜ

Unutma! Seni bu halk çıkardı, yine bu halk indirir


Erdoğan Adana Mersin ve Ankara'da öfke kustu... Milyonlara kulağını tıkadı ''Eylemleriniz sona ermezse anladığınız dilden konuşurum'' dedi. Ateşe yine benzin döktü.



HABERTÜRK

Bir gönül için bir özür dilerim


İstanbul Valisi Mutlu, ''Zaman zaman görülen ferdi hata ve aşırılıklar için özür dilerim. Parkta aranızda olmak isterdim'' dedi.



SABAH

'Sabredeceğiz ama sonu var'

12 gün sonra döndüğü başkent Ankara'da çoşkulu kitleler tarafından karşılanan Başbakan Erdoğan ''Demokrasi hukuk içinde kalarak elde edilir'' dedi.



POSTA

Taksim'de şenlik, Ankara'da miting


Valinin verdiği söze güvenen onbinlerce kişi pazar gününü Gezi'de geçirdi. Başbakan havaalanında kendisi karşılayanlara hitap etti.



BİRGÜN

Sana direniş çok yakışıyor

2 haftaya yaklaşan Gezi direnişi, ilk halk mitingini örgütledi. 80 örgüt ve örgütsüz bireylerin oluşturduğu 1 milyonu aşkın kitle, dün ilk kıvılcımın çaktığı Taksim Meydanı'nda buluştu. Halk, Başbakan Erdoğan'ın gözdağı verme çabalarına ve polis terörüne rağmen taleplerinin arkasında durduğunu gösterdi



YENİ ŞAFAK

Bu ne tesadüf


Gezi eylemlerinin kurgulandığını ortaya koyan bilgiler gün yüzüne çıkmaya başladı: İngiltere merkezli bir ajansın desteği ile sahlenen 'Mi Minör' oyununda, aylarca eylemlerin provası yapıldı. Soros'un dergisi ''Taksim Tahrir' kampanyası başlattı.



ZAMAN

Bir gönül için bin özür dilerim


İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Taksim Gezi Parkı olaylarıyla ilgili özeleştiride bulundu ve şiddete karışmayan göstericilerden özür diledi. Geceleri iki saat dahi uyuyamadığını belirten Vali Mutlu, gençlere dertleşme çağrısı yaptı: “Her birey bizim için değerli ve özeldir.”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler