Gazetelerde Bugün

Erdoğan, ‘boşalttınız boşalttınız...’ dedi. Çoluk çocuk demeden Gezi’ye saldırı başladı. Haber, ''Vicdansız emir'' başlığıyla Cumhuriyet'in manşetinde...

Yayınlanma: 16.06.2013 - 06:42
Abone Ol google-news


CUMHURİYET

Vicdansız emir


Taksim Dayanışması Platformu’nun “direnişin Dayanışma Çadırı’nda devam etmesi” kararına karşın Başbakan’ın emriyle polis, Gezi Parkı eylemcilerine sert müdahalede bulundu. Polis, aralarında çocuklar ve yaşlıların da olduğu kalabalığa plastik mermi, biber gazı ve tazyikli suyla düşmanca bir tavırla saldırdı.



HÜRRİYET

Gezi 20.55


Taksim Dayanışması dün öğle saatlerinde ''Direnişe devam'' kararı aldı. Ancak Başbakan Erdoğan'ın ''Siz boşaltmazsanız, boşaltırlar'' uyarısından sonra polis Gezi Parkı'na girdi.



MİLLİYET

Gezi boşaldı

Başbakan Erdoğan ''Taksim'i boşaltın'' dedi, 2 saat sonra polis Gezi'ye girdi. Müdahalenin ardından sokaklar doldu.



VATAN

Böylemi olacaktı

Taksim Platformu 'Gezi Parkı'nda direnişe devam' kararı alınca polis müdahale etti. Çok sayıda gösterici yaralandı. Vali gece iki polisin silahla vurulduğunu açıkladı.



RADİKAL

Polis parkı


Başbakan'ın Ankara mitinginde söylediği ''o parkı yarına kadar boşaltın'' sözünden kısa süre sonra polis gaz bombaları atarak parka girdi. Gazlı müdahaleden etkilenenler parkı boşaltırken polis, çadırları cop ve tekmelerle dağıttı.



AKŞAM

Direnişimiz oyunu bozar

Başkent'ten Gezi'ye son çağrı... Başbakan, AK Parti'nin Sincan'da düzenlenen 'Milli İradeye Saygı' mitinginde konuştu. Eylemcilere 'çekilin' diye seslenen Erdoğan, müdahale sinyali verdi.



SÖZCÜ

Tayyip konuştu Türkiye karıştı


Ankara'da ''Gezi'yi boşaltın yoksa polis boşaltır'' deyip fitili ateşledi.Polis, Gezi Parkı'na daldı... çoluk-çocuk demeden gazla, copla TOMA'yla girişti. çok sayıda kişi yaralandı... Halk sokağa çıktı!



HABERTÜRK

Gezi'ye operasyon


İstanbul'daki Gezi Parkı eylemi, dün polisin müdahalesine sahne oldu. Saat 20.15 sıralarında  eylemcileri uyaran polis, sonra da tazyikli su ve gazla müdahale etti, çadırlar toplandı.



SABAH

Günaydın Gezi


Göstericileri 40 dakika anonslarla uyaran polis kontrollü müdahaleyle eyleme son verdi ve Gezi Parkı'nı yeniden herkesin kullanımına açtı.



POSTA

Tam bitti derken


Başbakan, 'Gezi Parkı' heyetleriyle görüşmüş, ''mahkeme kararını bekleriz. Karar 'Gezi Parkı' aleyhine çıksa bile halk oylaması yaparız'' demişti. 'Taksim Dayanışma Platformu' dün 'tek çadırda nöbet tutacağız. Diğer çadırlar sökülecek. Bayrak ve flamalar inecek'' demişti. herkes artık bu işin çözüleceğini düşünüyordu.



BİRGÜN

Bu daha başlangıç mücadeleye devam


Taksim Dayanışma dün yaptığı son açıklamada; Türkiye'de yaşanan her türlü haksızlığa ve mağduriyete karşı Gezi Parkı direnişi devam edeceklerini kamuoyuna duyurdu.



YENİ ŞAFAK

Kod adı İstanbul isyanı


Gezi olaylarının dış bağlantıları araştırılırken, Washington'daki en etkin İsrail kuruluşu American Enterprise Institute'un, ABD'li 'NeoCon'larla Şubat ayında olası bir ''İstanbul İsyanı'' nı masaya yatırdığı ortaya çıktı. 6 Türk'ün de yer aldığı simülasyonda Taksim Meydanı'nı Tahrirleştirme senaryoları tartışıldı.



ZAMAN

19. günde müdahale


Gezi Parkı eylemi, polisin tazyikli su ve gaz bombasıyla yaptığı müdahaleyle sona erdi. Çadırlar, çöpler ve barikatlar kaldırıldı. Dağılmayan göstericilerle polis çatıştı, 44 kişi yaralandı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler