Gazetelerde Bugün

Cumhuriyet, Adalet Bakanlığı tarafından hazırlanan yargı reformu strateji belgesini manşetine taşıdı. Hürriyet ise, Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ'un "Hepimiz kardeşiz. Bunu bozmak isteyenlere imkan vermeyelim" sözlerini "Komutandan Diyarbakır'a" başlığı ile okurlarına aktardı.

Yayınlanma: 28.08.2009 - 06:38
Abone Ol google-news

 

CUMHURİYET

Belge ile plan farklı

Adalet Bakanlığı tarafından hazırlanan yargı reformu strateji belgesi ile iktidarın planının farklı olduğu ortaya çıktı. Belge ile plan arasında en dikkat çeken farklılık, belgede Anayasa Mahkemesi’nde yapılacak değişiklikten hiç söz edilmemesine karşın, planda mahkemenin yapısında ciddi değişiklik öngörülmesi. Buna göre, mahkemenin görev tanımı yeni baştan yapılacak; üye sayısının arttırılması ve bunların bir kısmının Meclis tarafından seçilmesi, daireler oluşturulması, bireysel başvuru ve Yüce Divan gibi konular tartışılacak.

CHP’nin hukukçu milletvekillerinden Şahin Mengü, AB’nin ilerleme raporlarında yıllardır Adalet Bakanı ve müsteşarının HSYK’den çıkarılması gerektiğinin söylendiğini belirterek, “Şimdi, raporda söylenmiyor bu diyorlar. İyi de yıllardır söyleniyor. Amaç AKP’nin yargıyı ele geçirmesidir. Açık ve net faşizme gidiyoruz. Hitler de Mussolini de her şeyi mahkeme kararıyla yapıyordu” diye konuştu. Türk Hukuk Kurumu Başkanı Tuncay Alemdaroğlu da reforma ihtiyaç duyulduğunu ancak bazı düzenlemelerin ‘kuşku’ yarattığını belirtti.



HÜRRİYET

Komutandan Diyarbakır'a


Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, Afyonkarahisar Çiğiltepe Şehitliği'ne Diyarbakır Kulp'tan gelen çocuklara "hepimiz kardeşiz. Bunu bozmak isteyenlere imkan vermeyelim" dedi.



MİLLİYET

Gelin birlikte çözelim


Başbakan Erdoğan, Kürt açılımı konusunda haftalar sonra ilk kez gerginliği tırmandırmayan yeni bir uslup kullandı: "Çözümün parçası olun, taşın altına elimizi birlikte koyalım"



RADİKAL

Erdoğan'dan muhalefete: Gelin hep birlikte çözelim


Erdoğan: (Kürt sorunu) Çerçeveyi biz çizelim gibi bir dayatmamız yok, çünkü Türkiye'nin tamaı değiliz.



AKŞAM

Kayıp silahların kanlı bilançosu


Türkiye'yi sarsan suikastlar, faili meçhuller, saldırılarda aynı karanlık ellerin izi var. Irak'ta kaybolan 300 bin ABD silahından 514'ü Türkiye'de işlenen suçlara karıştı



POSTA

Made in Turkey


Eskişehir-Haydarpaşa seferini yapan Cumhuriyet Ekspresi, kestirmeden karşıya geçmek için demiryoluna giren iş makinesi çarptı. Benzerine sadece Türkiye'de rastlanabilecek türden bu kazada 5 yolcu öldü, 22 yolcu yaralandı



VATAN

"Biz Türkiye'nin tamamı değiliz"


Erdoğan, Kürt açılımı konusunda muhalefeti ve endişeli kesimleri iknaya yönelik önemli mesajlar verdi. Dayatma içinde olmadıklarını belirtti, "Biz Türkiye'nin tamamı değiliz" dedi.



HABERTÜRK

Devlete kadın heykeli yakışmaz


Kars'taki 3 ayrı kadın heykelini kaldıran Belediye Başkanı 'Resmi daire kapısında kadın figürü yakışmıyordu' dedi.



BİRGÜN

Savaş uçağı alma yangın uçağı al


5 tane tam kapasiteli yangın söndürme uçağı, 5 bin F-16 savaş uçağı sahibiyiz. Savunmaya 14 milyar 532 milyon, Çevre ve Orman'a ise 1 milyar TL ayırdık.
 


SABAH

"Gelin hayırlı bir iş yapalım"


Açılım süreci, Cumhurbaşkanı Gül'ün 28 Nisan'daki MGK'da Org. Başbuğ'a yönelik bu sözleriyle başladı.
 


TERCÜMAN

Bu vatandaş için birlikte savaştılar birlikte şehit düştüler


Afyonkarahisar Çiğiltepe'de, Diyarbakır'dan gelen öğrenciler tarafından Türk bayraklarıyla karşılanan Başbuğ, "İşte Türk Milleti bu. Kulplusu da bu milletin parçası, Edirnelisi de" dedi.



YENİŞAFAK

Geri adım atmak yok


Terörün yaşattığı acılara dur demek için "açılım" sürecini başlattıklarını söyleyen Başbakan Erdoğan herkesi katkıya çağırdı ve "Bedeli ne olursa olusn geri adım atmayacağız" dedi.



ZAMAN

Bu kardeşlik projesinden ihanet planı çıkmaz 

 
 
Başbakan Erdoğan, herkesin kendini özgürce ifade edebileceği bir demokratik ortam oluşturmaya çalıştıklarını söyledi. Türkbayrağını herkesin gururla taşıyabilmesi için fitne tohumu ekenlerle mücadele ettiklerini, hazırlanan projenin bir bölgeyi değil, doğusu batısı, kuzeyi ve güneyiyle tüm Türkiye'deki insani sıkıntıları çözmeyi hedeflediğini kaydetti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler