Gazetelerde Bugün

Cumhuriyet bugünkü manşetinde ABD'nin PKK'nin lider kadrosunu uyuşturucu kaçakçısı ilan etmesi yönündeki kararını "Tasfiye süreci başlıyor mu?" başlığıyla verirken, birçok gazete İsrail'in TRT'de yayınlanan 'Ayrılık' dizisine gösterdiği tepkiyi ilk haber olarak okuyucularına sundu.

Yayınlanma: 16.10.2009 - 06:46
Abone Ol google-news

CUMHURİYET

Tasfiye süreci başlıyor mu?

‘ABD’den net tavır’ Uludağ Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü öğretim üyesi Prof. Tayyar Arı, Washington’ın PKKnin lider kadrosunun uyuşturucu kaçakçısı ilan etmesi yönündeki kararını, Kuzey Iraktaki yapının korunması karşılığında aldığını savundu. Arı, kararı PKKnin tasfiye sürecinin başlangıcı olarak değerlendirdi.


HÜRRİYET

İsrail'le ayrılık

Anadolu Kartalı Tatbikatı krizinin hemen üzerine 'dizi krizi' geldi. TRT'de yayınlanan Gazze'de Dökme Kurşun Operasyonu sırasında olanların anlatıldığı "Ayrılık" dizisi, İsrail'le ilişkileri gerdi.


MİLLİYET

Irak'la büyük aşk

Erdoğan ve 9 bakanın Irak ziyaretinde, tam 48 mutabakat zaptı imzalandı. İki sınır kapısı daha açılacak. Erdoğan, "Ticaret hacmimizi 5 milyardan 20 milyar dolara çıkartalım" dedi.


RADİKAL

İsrail'le 'Ayrılık' var

Anadolu Kartalı Tatbikatı gerilimi sürerken, Filistin'de geçen dizi İsrail'le krize yol açtı; Lieberman: Düşman bile yapmaz. Yahudi cemaati de rahatsız.


AKŞAM

Sınır ötesi açılım

Suriye ve Ermenistan'dan sonra Irak'la da yeni dönem. Başbakan Erdoğan, Bağdat'ta dokuz bakan, 50'ye yakın işadamıyla çıkarma yaptı. Açılım politikalarına bir halka daha ekledi.


POSTA

Şimdi de 'Ayrılık' krizi

İsrail ile 'One Minute' ve 'tatbikat' krizlerinin ardından şimdi de 'Dizi' krizi yaşanıyor. Filistin'deki olayları konu alan TRT'deki 'Ayrılık' dizisinde askerlerin 'cellat' olarak gösterildiğini öne süren İsrail, Türkiye'yi uyardı. İsrail'in Ankara Büyükelçisi Gabby Levy de 'Böyle bir nefret ve tahriği en korkunç düşmanlarımızdan bile görmedik' dedi.


VATAN

İsrail'le kriz büyüyor

Tatbikat gerilimin yaşandığı gün, TRT'de yayınlanan 'Ayrılık' dizisi Tel Aviv'i sarstı. İsrail askerlerinin Gazzeli çocukları öldürme sahnesi, diplomatik krize neden oldu...


BİRGÜN

Baykal kapsama alanını dışında!

Kamera kaydı için 'Baykal'ı aramayı düşünüyorum' diyen Başbakan Erdoğan'a Baykal'dan yanıt geldi: 'Telefon açmaya zahmet etmesin, görüşme gününü bildirsin yeter'

 

HABERTÜRK

Ermenistan'la maç İsrail'le devre arası

Ankara Ermenistan'la barışırken, İsrail ile ilişkiler geriliyor. Şimdi de dizi krizi patladı.

 

SABAH

Irak'la dev işbirliği

Başbakan Erdoğan'ın 9 bakanla adeta çıkarma yaptığı Bağdat'ta, ulaştırmadan enerjiye kadar 48 anlaşmaya imza atıldı.


TERCÜMAN

Büyük anlaşma

Başbakan Erdoğan'ın "Dostluk çıkarması" dediği Irak ziyaretinde 48 anlaşma imzalandı.


YENİ ŞAFAK

Ayrılık rüzgarı

'One minute' şokunu üzerinden atamayan İsrail, Anadolu Kartalı Tatbikatı'ndan dışlanınca krize girdi. TRT'de yayınlanan Ayrılık dizisiyle ekrana gelen Gazze vahşetinin İsrailliler üzerinde 'travmaya yol açtığı' iddia edildi.


ZAMAN

Sanat camiasından 'açılım'a büyük destek

Şair, yazar, müzisyen, ressam, tiyatrocu ve sinemacılardan oluşan 300'e yakın isim, demokrasi ortak paydasında birleşti. 'Barış için Sanat Girişimi' adını alan hareket, başta Kürt meselesi olmak üzere Türkiye'nin sorunlarına yönelik çözüm önerilerini destekleme kararı aldı. Sanatçılar, konser, gösteri gibi çeşitli etkinliklerle topluma diyalog çağrısı yapacak. Hazırlanan bildiri 19 Ekim'de kamuoyuna açıklanacak.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler