Gazetelerde Bugün

Cumhuriyet'in 'Telekulak depremi' başlığıyla verdiği, yargıdaki dinleme skandalı tüm gazetelerin manşetinde yer alırken, tek bir gazete haberi manşeten vermemeyi seçti...

Yayınlanma: 13.11.2009 - 07:39
Abone Ol google-news

 

 

CUMHURİYET

Telekulak depremi

Dinlemede hukuksuzluğun sınır tanımaması yüksek yargıdaki olağanüstü toplantılarda değerlendirildi. Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu Başkanvekili Kadir Özbek, kuvvetler ayrılığına dikkat çekerek “Yargının savunma konumuna düşürülmüş olması son derece sıkıntı vericidir” dedi. HSYK’nin bakan ve müsteşar dışındaki seçilmiş üyeleri de kurulun kararlarını Adalet Bakanı’nın yerine getirmediğini vurguladı.


HÜRRİYET

Telekulak depremi

Ergenekon savcılarının istemiyle İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Aykut Cengiz Engin de dahil birçok savcı ve hakimin telefonlarının dinlenmesi ve izlenmelerinin ortaya çıkması Ankara'ya bomba gibi düştü. Yargı camiası ayağa kalktıç Türkiye gelişmeleri kaygıyla izliyor.


MİLLİYET

Çığrından çıktı

HSYK Başkanı Kadir Özbek, "Müfettişler talep ediyori hakim ve savcılar dinleniyor. Yargıtay denetimi yok. Bu iş çığrından çıktı" dedi.


VATAN

Yargı ayakta

İstanbul Başsavcısı'nın telefonlarının Ergenekon soruşturması kapsamında dinlendiğinin ortaya çıkması ve Yargıtay santralinin dinlendiği iddiası, yargıda deprem etkisi yarattı


RADİKAL

Devlette açık savaş

Bir mahkeme 'Yargıtay dinlensin' kararı verdi. Başkan Gerçeker 'Başkanlar Kurulu kararı olmadan dinlenemez' dedi. HSYK'dan Bakan'a tepki var.


AKŞAM

Yargı savunma konumunda

Yargı savunma konumunda Yargıtay ve İstanbul Başsavcısı'nın dinlendiğinin ortaya çıkması deprem etkisi yarattı. HSYK Başkanvekili Özbek, 'Yargı savunma konumuna düşürüldü' dedi.


SÖZCÜ

Dinleyen number one!

Muhalefet, Yargıtay ve İstanbul Başsavcısı Aykut Cengiz Engin'le ilgili dinleme kayıtlarının "Number One"a yani "1 Numara" olan Başbakan'a servis yapıldığını ima etti...


HABERTÜRK

Dinleme kavgası

Yargıda 'telekulak' skandalı sert açıklamalarla büyüyor. Sincan 1. Ağır Ceza Mahkemesi, Telekomüniksayon İletişim Başkanlığı'na ikinci inceleme istedi, TİB karşı açıklama yaptı.


SABAH

Evet, 56 hakim ve savcı dinlendi

Bakanlık, Engin ve Eminağaoğlu'nun dinlendiğini Yargıtay ve Başsavcılığın dinlenmediğini açıkladı.


POSTA

Devlette savaş

Telekomünikasyon İletişim Başkanı Fethi Şimşek: Mahkemeden Yargıtay'daki bir numarayaı dinleme kararı çıktı ama teknik nedenlerle bunu yapamadık. Adalet Bakanlığı: Dİnlenmesi istenen telefon YARSAV Başkanı Eminağaoğlu'na aitti. Yargıtay Başkanı Hasan Gerçeker: Yargıtay'ın telefonlarının dinlenebilmesi için Birinci Başkanlık Kurulu'nun izni olması lazım. Olayın takipçisiyiz. Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu Başkanvekili Kadir Özbek: Yargının savunma durumuna düşürülmesi acıklı bir durumdur.


BİRGÜN

Derin Devlet'ten Derin Hükümet'e

Artık sadece kişiler değil, kurumlar da dinlenmeye başlandı. Yargıtay santralının da dinlenmeye alınması türkiye'deki 'derin devlet' tartışmasına yeni bir terim kazandırdı: 'Derin Hükümet'


TERCÜMAN

Yargıda şok üstüne şok

Sincan 1. Ağır Ceza Mahkemesi kararyıla TİB'de yapılan inceleme sonucu Yargıtay'ın da dinlendiği kesinleşti. Kararın, İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından 3 Kasım 2008'de verildiği belirtildi.


YENİ ŞAFAK

Ergenekon'la kulak kulağa

Ergenekoncular'la görüşürken takibe takılan ya da İP'de listeleri bulunan yargı mensuplarından 10'u için dinleme izni verildiği ortaya çıktı. Bakanlık Yargıtay dinlenmedi dedi.


ZAMAN

'Çiçek yalnız değil' bundan sonra ne olacak?

Eski Askeri Hakim Ümit Karataş: Albay Çiçek bunu tek başına yapamaz. Bu bir karargah çalışmasıdır. O yüzden savcılar, bu emri kim vermişse onları da soruşturma kapsamına almalıdır. Soruşturmanın Çiçek'le sınırlı kalması kamuoyunu tatmin etmez.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler