Gazprom'dan Türkiye açıklaması

Gazprom sözcüsü Sergei Kuprianov, ''Gazprom, daha önce de teknik arıza ya da aşırı soğuk dalgası gibi durumlarda Türkiye'deki ticaret ortaklarının taleplerine yanıt vererek güvenilir bir tedarikçi olduğunu göstermiştir'' dedi.

Yayınlanma: 29.06.2012 - 10:23
Abone Ol google-news

Türkiye'ye yönelik Rus doğalgaz tedarikinin acil olarak artırımına ilişkin yapılan basın açıklamasında, İran'dan doğalgaz sevkıyatı sağlayan boru hattındaki patlamadan ötürü İran'dan gelen doğalgazın tamamen kesintiye uğradığı, Türkiye'nin, Gazprom'dan doğalgaz tedarikinin acil olarak artırılması talebinde bulunduğu kaydedildi.

Konuya ilişkin değerlendirmede bulunan Gazprom sözcüsü Sergei Kuprianov ''Gazprom, daha önce de teknik arıza ya da aşırı soğuk dalgası gibi durumlarda Türkiye;deki ticaret ortaklarının taleplerine yanıt vererek güvenilir bir tedarikçi olduğunu göstermiştir. Gazprom böyle durumlarda ortaya çıkan açığı her seferinde telafi etmiş, mevcut sözleşme hacminden daha yüksek miktarlarda doğalgaz tedarikinde bulunmuştur'' ifadelerini kullandı.

Verilen bilgilere göre, Türkiye, Rus doğalgaz ithalatı bakımından Almanya'nın ardından ikinci sırada bulunuyor. Rusya ve İran, Türkiye'ye doğalgaz sevkıyatında bulunan iki ana tedarikçi konumunda yer alıyor.

Öte yandan Gazprom sözcüsü Kuprianov, geçtiğimiz günlerde Azerbaycan ve Türkiye arasında Trans-Anadolu Boru Hattı'nın ortak yapımına ilişkin anlaşmanın imzalanmasının ardından, proje planlandığı gibi 2018 yılına dek tamamlanırsa, Türkiye'nin benzer durumlarda yardım için Bakü'ye de başvurabileceğini ifade etmişti.


 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler