Geçici hükümetten rekor atama

"Geçici" olmasına rağmen 7 Haziran seçimleri sonrası da atamalara devam eden Hükümet, rekor sayıda atamaya imza attı. Bir günde tam 55 atama yaptı.

Yayınlanma: 26.08.2015 - 14:01
Abone Ol google-news



Geçici hükümetin yaptığı atamalar şöyle…

Rize İl Müftülüğü'ne İsmail Yalçın atandı. Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü Genel Müdür Yardımcılığı'na, Hamza Taşdelen getirildi. Adalet Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanlığına, HSYK Başmüfettişi Vedat Ali Tektaş, Eğitim Dairesi Başkanlığı'na, Ankara Hâkimi İbrahim Şahin, Strateji Geliştirme Başkanlığı'na Alpaslan Azapağası, Bilgi İşlem Başkanlığı'na, Servet Gül, İdari ve Mali İşler Başkanlığ'ına, Birol Terlemez atandı.

AİLE BAKANLIĞI

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Sosyal Yardımlar Genel Müdür Yardımcıları Bedri Ünal ve Ümit Güner, Bakanlık Müşaviri Süleyman Dinçer, Hakkari İl müdürü Abdulbaki Aydın, Adıyaman İl Müdürü Sait Mızraklıoğlu, Bartın İl Müdürü Orhan Külekçi, Burdur İl Müdürü Osman Çizmeci, Ağrı İl Müdürü Mehmet Çitil, Samsun İl Müdürü Murat Yıldırım, Adana İl Müdürü Erhan Güngör görevden alındı.

BÜROKRATLAR HIZLA DEĞİŞTİRİLDİ

Sosyal Yardımlar Genel Müdür Yardımcılığı'na Şuayıp Tunçal, Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdür Yardımcılığı'na Faik Yıldırım atandı. Van İl Müdürlüğü'ne Zeynel Abidin Koç, Hakkari İl Müdürlüğü'ne Mehmet Akif Bildirici, Adana İl Müdürlüğü'ne İsmail Kılıç atandı. Bakanlık Müşavirliği'ne Ayşe Pehlivan getirildi. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Ardahan, Urfa ve Elazığ İl müdürleri değişti.

ÇEVRE BAKANLIĞI DA VAR

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müfettişliklere, Mahmut Mustafa Hanefioğlu, Ümit Poyraz, Yasin Göven, Osman Nuri Özkök, Mustafa Akçelik, Ahmet Ersan Demir ile Erinç Çetinkaya atandı. Bakanlık Müşavirliği'ne de, Tapu ve Kadastro Genel Müdürü Davut Güney getirildi.

EKONOMİ BAKANLIĞI

Ekonomi Bakanlığı Strateji Geliştirme Dairesi Başkanlığı'na Hayrettin Yücel, Elektrik İletim A.Ş. Genel Müdürlüğü Yönetim Kurulu Üyeliği'ne Oğuz Bayram atandı. Strateji Geliştirme Başkanı Ömer Bülent Arslan görevden alındı. Bakanlık Müşavirliği'ne Celal Sumaytaoğlu, Rehberlik ve Teftiş Başkanlığı'na, İsmail Kemaloğlu, Müsteşar Yardımcılığı'na Volkan Mutlu Coşkun atandı.

KÜLTÜR BAKANLIĞI

Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Millî Eğitim Bakanlığı İl Müdürleri arasında değişiklikler yapıldı. Milli Savunma Bakanlığı Bakanlık Müşavirliği'ne Sedat İlhan Güldoğan atandı. Devlet Su İşleri Genel Müdür Yardımcılığı'na ise Murat Acu getirildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon