"Genç oyuncular avantaj değil"

Beşiktaş Teknik Direktörü Mustafa Denizli, yarın yapacakları Manchester United maçında, rakibin teknik patronu Alex Ferguson'un genç oyunculara şans vermesinin kendileri için avantaj olmadığını söyledi.

Yayınlanma: 24.11.2009 - 20:32
Abone Ol google-news

Mustafa Denizli, Avrupa Şampiyonlar Ligi (B) Grubu'nda yarın deplasmanda yapacakları Manchester United maçı öncesinde, Old Trafford Stadı'nda basın toplantısı düzenledi.

Medyada yer alan ''Manchester United takımında kimi genç oyuncuların kadroda yer alacağı'' konusunun, kendileri için bir avantaj olmadığını belirten Denizli, İngiliz ekibinin herkes tarafından bilinen kadrosunu ve futbolunu karşılarında görmeleri durumunda daha mutlu olacaklarını bildirdi.

Yarınki maçta kadroda kimin olup olmayacağının, karşılaşma üzerindeki düşünceleri değiştirmeyeceğini ifade eden Denizli, şöyle konuştu:
''Bazı ülkeler vardır, alacakları sonuç ne olursa olsun onların futbol oynama arzusunu, kazanma arzusunu ortadan kaldıramaz. İngiltere, bu ülkelerin, mantalitenin öncülerinden bir tanesi, belki de en önde gideni. Burada kimin oynayacak ya da oynamayacak olması, maç üzerinde düşünceleri hiçbir zaman değiştirmez. Onların garantilemiş olmaları da maçlara bakış açılarını hiçbir şekilde değiştirmez.

Sağ kanatta Rafael'i, orta sahada Gibson'u oynatabilir. Bunlar, geleceğin yıldız adayları. Hafta sonu onların oynayacağı maç var. Gayet tabii bizim de hafta sonu oynayacağımız maç önemli. Bu durum yarınki maça bakış açımızı olumsuz etkilemez, onları da olumsuz etkilemeyecektir.''

Rakiplerinin kadrosunda bulunan genç futbolcuların ne denli yetenekli olduğunu çok iyi bildiklerini vurgulayan Denizli, Manchester United'ın koşullarının ne olduğunu değerlendirmek durumunda olmadıklarını, yalnızca kendi koşullarını en iyi biçimde ortaya koymak ve değerlendirmek durumunda bulunduklarını bildirdi.


''Portföyümüzde Manchester United zaferi bulunması önemli"

Denizli, Manchester United maçının kendileri için iki açıdan önemli olduğunu belirterek, ''Birincisi bizim Avrupa'da yolumuza devam etmemizi sağlayabilecek bir sonucun Moskova'dan gelmesi. İkincisi ise şartlar ne olursa olsun Beşiktaş gibi camianın, Beşiktaş gibi takımın portföyünde Manchester United zaferinin bulunması açısından bu maç son derece önemli'' dedi.

Manchester United'a karşı başarılı olmalarının Avrupa Şampiyonlar Ligi'ne devam etmek kadar olmasa dahi ülke futbolu ve kulüp için son derece büyük önem taşıdığını anlatan Denizli, en azından bunu gerçekleştirmeye çalışacaklarını söyledi.

Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde Beşiktaş'ın performansını değerlendiren Denizli, şöyle devam etti:
''Lige başlarken oynadığımız Manchester United maçı hafızalarda. Bugün hiç kimse çıkıp da yüzde yüz bu maçın sonucu böyle tecelli ederdi iddiasında bulunamaz. Beşiktaş, o maçtan puanla ayrılma imkanına sahipti. Öyle bir 90 dakika yaşadı. Keza CSKA Moskova maçı hafızalarımızda.

Oradan da Beşiktaş'ın puanla dönme ihtimali vardı. Üzerinde duracağımız tek maç İstanbul'da oynadığımız Wolfsburg maçı. Dolayısıyla bu kadro ortaya koyduğu futbolla bir üst tura çıkabilecek kapasiteye sahip olduğunu gösterdi, ama maalesef bunu sonuçlara yansıtamadı.''

''Ernst'in oynamaması kısa süreli şok yaşattı"

Deneyimli teknik adam, Alman futbolcu Ernst'in VFL Wolfsburg maçında oynamamasının, takım arkadaşları üzerinde olumsuz bir etki yarattığını bildirdi.

Denizli, Ernst'in VFL Wolfsburg maçında oynamamasının takımı olumsuz etkileyip etkilemediğiyle ilgili bir soru üzerine, şunları kaydetti:
''Takımda sürekliliği olan, arkadaşları tarafından takım içindeyken çevresini pozitif etkileyen futbolcu örneklerinden bir tanesidir Ernst. Wolfsburg maçında Ernst'in oynamayacak olması arkadaşları ve takım adına son derece olumsuz bir yaklaşım ortaya çıkardı. Ondan daha önemlisi maçın oynanacağı gün Fabian'ın son dakikaya kadar oynamayacağını arkadaşları bilmiyordu.

Toplantıya kadar arkadaşları Ernst'in ve Rüştü'nün görev yapacağını biliyordu. Toplantıda arkadaşları ikisinin de kadroda olmadığını görünce kısa süreli bir şok yaşadılar. Bu daha büyük bir kayıp. Gayet tabii ki Ernst'in takım içindeki varlığı hem kendi performansı hem de arkadaşlarının performansı üzerindeki pozitif katkısı çok önemli. Zaten aramıza döndükten sonra bunu daha sonraki maçlarda gördük.''


''Ferguson'un yaptıklarını ben de ülkemde yapmaya çalıştım"

Denizli, ''Alex Ferguson'un kendi takımı için yaptıklarını, o ne kadar uzun süreli yaptıysa aşağı yukarı aynı sürede değişik takımlarda ülkem için yapmaya çalışan bir insanım'' dedi. Old Trafford Stadı'nda Manchester United ile yapacakları maçla ilgili duygularının sorulması üzerine Denizli, şöyle konuştu:
''Kişi olarak ve takım olarak tüm dünya liglerinin önüne çıkan hatta bu çalışmaları kendisine ''Sir'' unvanı kazandıran önemli bir şahsiyetle rakip olmak, her teknik adam için son derece önemli. Ben de Alex Ferguson'un kendi takımı için yaptıklarını, o ne kadar uzun süreli yaptıysa aşağı yukarı aynı sürede değişik takımlarda ülkem için yapmaya çalışan bir insanım.

Şampiyonlar Ligi'nde teknik adam olarak ama bundan daha önemlisi Beşiktaş olarak bir Manchester United başarısının bizim tarihimizde yer alması, ülke futbol tarihinde yer alması beni de inanılmaz derecede mutlu eder. Benim ve takımım adına çok önemli olduğunu biliyoruz. İnşallah Allah bize bu imkanı verir ve bu mutluluğu yaşatır.''


Ernst: Yarınki maçı dört gözle bekliyoruz"

Beşiktaşlı futbolcu Fabian Ernst de iyi oynamalarına karşın hem lige hem de Avrupa Şampiyonlar Ligi'ne iyi başlayamadıklarını ifade ederek, ''Fenerbahçe maçında iyi oynadık. Yarınki maçı dört gözle bekliyoruz. Bundan sonra da iyi oynamaya çalışacağız'' diye konuştu.

Alman futbolcu, ''Takımın yeni 10 numarası olabilir misin ?'' biçimindeki bir soru üzerine, ''Ben takıma ne vermem gerekirse onu veririm. O pozisyonda oynayacak oyuncular var zaten. Takım olarak iyi değildik ama yavaş yavaş daha iyi oynamaya başlıyoruz. Ne gibi bir görev yapmam gerekiyorsa onu yaparım'' dedi.

Beşiktaş'ın yarın Manchester United karşısına Rüştü, İbrahim Kaş, Ferrari, İbrahim Toraman, İbrahim Üzülmez, Ekrem Dağ, Ernst, Fink, Yusuf, Tello ve Bobo 11'iyle çıkması bekleniyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler