Gençlerbirliği 1 - Trabzonspor 2

Spor Toto Süper Lig'in 26. haftasında Trabzonspor deplasmanda Gençlerbirliği ile karşılaşıyor. Maç, 13. dakikada Cem Can'ın (Gençlerbirliği) , 56. dakikada Giray Kaçar'ın (Trabzonspor) ve 90. dakikada Alanzinho'nun (Trabzonspor) attığı gollerle 1-2'lik skorla sona erdi.

Yayınlanma: 20.03.2011 - 16:52
Abone Ol google-news

Spor Toto Süper Lig'de Trabzonspor, deplasmanda Gençlerbirliği'ni 2-1 yendi.3. dakikada Serkan'ın ceza alanı dışından yaptığı sert vuruşta, direkten dönen topu Trabzonspor savunma oyuncuları uzaklaştırdı. 12. dakikada Cem'in yaklaşık 25 metreden sert vuruşunda, meşin yuvarlak kaleci Tolga'nın sağından ağlarla buluştu: (1-0).

14. dakikada Hurşut'un sağ taraftan ortasında ceza alanı içinde topla buluşan Mustafa'nın kafayla yaptığı vuruşta, kaleci Tolga meşin yuvarlağı çeldi. Savunma topu kornere gönderdi. 16. dakikada Colman'ın ceza alanı sol çaprazından yaptığı vuruşta, top yandan auta gitti. 18. dakikada Umut'un ara pasıyla kaleciyle karşı karşıya kalan Burak, vurmakta gecikince kaleci Serdar meşin yuvarlağı ayaklarıyla önledi.

37. dakikada Jaja'nın ceza alanı dışından kullandığı serbest vuruşta, meşin yuvarlak yan direkten döndü. 45. dakikada Colman'ın ceza alanına girerken yaptığı vuruşta, top üstten auta gitti. Gençlerbirliği, ilk yarıyı 1-0 önde tamamladı.

47. dakikada Burak'ın ceza alanı dışından yaptığı vuruşta, kaleci Serdar meşin yuvarlağı yumruklarıyla uzaklaştırdı. 55. dakikada Alanzinho'nun pasıyla ceza alanına giren Umut'un vuruşunda, top az farkla auta gitti. 57. dakikada Selçuk'un kullandığı serbest vuruşta ceza alanı içinde iyi yükselen Giray, kafayla yaptığı vuruşla meşin yuvarlağı filelerle buluşturdu: (1-1).

83. dakikada ceza alanı içinde oluşan karambolde topu son olarak önünde bulan Umut, kötü bir vuruş yapınca takımını öne geçirme şansını kullanamadı. 87. dakikada Yasin'in ceza alanı dışından yaptığı vuruşta, top az farkla auta çıktı. 89. dakikada Selçuk'un kullandığı serbest vuruşta ceza alanı içinde topla buluşan Burak'ın kafa vuruşunda savunmaya çarpan top kornere gitti. 90. dakikada ceza alanı dışında topla buluşan Alanzinho, yaptığı düzgün vuruşla takımını öne geçiren golü kaydetti: (2-1). Trabzonspor, karşılaşmadan 2-1 galip ayrıldı.

 

İlk 11'ler

Gençlerbirliği: Serdar, Orhan Şam, Burak, Aykut, Mehmet Akgün, Cem Can, Azofeifa, Yasin, Serkan, Hurşut, Mustafa

Trabzonspor:
Tolga, Tayfun, Giray, Glowacki, Piotr Brozek, Serkan, Selçuk, Colman, Burak, Jaja, Umut

 

Maçtan notlar

Spor Toto Süper Lig'de deplasmanda Gençlerbirliği ile karşılaşan Trabzonspor'da teknik direktör Şenol Güneş, cezası nedeniyle takımının başında sahaya çıkamadı. Beşiktaş maçında hakemlerle girdiği diyalog sonrasında 2 maç men cezası alan Güneş, Kasımpaşa maçının ardından Gençlerbirliği maçında da kulübedeki yerini alamadı.
 

Bordo-mavilerde önemli eksikler

Trabzonspor, şampiyonluk yarışında önemli bir viraj olarak görülen Gençlerbirliği maçına 3 önemli futbolcusundan yoksun olarak geldi. Bordo-mavili kafilede, sakatlıkları bulunan kaleci Onur Kıvrak ile Engin Baytar yer almazken, Gineli futbolcu Yattara ise teknik ekibin kararıyla maç kadrosuna alınmadı. Karadeniz temsilcisinde, ayrıca Ferhat Öztorun, Sezer Badur ve Barış Ataş da maç kadrosunda bulunmuyor.
 

Tolga, 26 hafta sonra kalede

Trabzonspor'da geçen hafta Kasımpaşa ile yapılan maçta sakatlanan ve sezonu kapatan kaleci Onur Kıvrak'ın yerine Tolga Zengin bu maçta forma şansı bulacak. En son geçen sezonun 33. haftasında Denizlispor karşısında bordo-mavili takımın kalesini koruyan Tolga, ligde 26 haftalık aradan sonra takımın kalesine geçecek.
 

Umut'un 100'ler kulübü heyecanı

Trabzonspor'un forvet oyuncusu Umut Bulut, Gençlerbirliği karşısında gol atması halinde 100. golüne ulaşarak ''100'ler Kulübü''nün yeni üyesi olacak. Bordo-mavili takımda, en son ligin 22. haftasındaki Manisaspor maçında fileleri havalandırırak 99 gole ulaşan Umut Bulut, 3 hafta aradan sonra bu hedefini Ankara deplasmanında yakalamak peşinde olacak.
 

Gençlerbirliği'nde 2 eksik

Ligin zirvesini yakından ilgilendiren karşılaşmada sahasında Trabzonspor'u ağırlayacak Gençlerbirliği'nde ise 3 futbolcu sakatlıkları nedeniyle takımlarındaki yerlerini alamayacak. Cezalı futbolcusu bulunmayan başkent ekibinde, başarılı futbolcu Oktay Delibalta ve Mununga, sakatlıkları nedeniyle bu maçta forma giyemeyecek.

Tribünler

Bu arada Ankara'da yağan şiddetli yağmur nedeniyle her iki takım taraftarları da maça beklenen ilgiyi göstermedi. Gençlerbirliği taraftarları kendilerine ait tribünlerin bir bölümünü doldururken, Trabzonspor taraftarları ise kendilerine ayrılan saatli kale arkası tribünün büyük bir bölümünde yerini aldı.

Öte yandan 18 Mart Şehitler Günü nedeniyle her iki takım futbolcuları üzerinde ''Şehitlerimizi minnetle anıyoruz'' yazılı pankartla sahaya çıktı. Maç öncesinde ise Japonya'daki deprem felaketi nedeniyle bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler