Genco Erkal'dan Fazıl Say'a teşekkür: 'Beni onurlandırdı'

Piyanist Fazıl Say, Çeşme'deki konseri öncesinde, sosyal medya paylaşımları gerekçe gösterilerek 'Cumhurbaşkanına hakaret' iddiasıyla 4 yıl 8 aya kadar hapis istenen Genco Erkal hakkında bir konuşma yaptı. Erkal, ünlü piyanistin bu davranışını karşılıksız bırakmayarak Say'a sosyal medya hesabından teşekkür etti.

Yayınlanma: 25.08.2021 - 13:06
Genco Erkal'dan Fazıl Say'a teşekkür: 'Beni onurlandırdı'
Abone Ol google-news

Tiyatro sanatçısı Genco Erkal hakkında "Cumhurbaşkanına hakaret" suçundan 4 yıl 8 aya kadar hapis cezası istemiyle iddianame hazırlanmasına yönelik tepkiler sürüyor. Darbe ve baskı dönemleri de dahil olmak üzere 62 yıldır politik tiyatro yapan usta sanatçı, ikisi 5 yıl önce atılmış 3 adet tweet nedeniyle ilk defa Cumhurbaşkanına hakaret suçlamasıyla 4 yıl 8 aya kadar hapis istemiyle yargılanacak.

İddianame, değerlendirilmek üzere İstanbul 16. Asliye Ceza Mahkemesi'ne gönderildi, kabul edildiği takdirde Erkal, önümüzdeki günlerde hakim karşısına çıkacak. 

FAZIL SAY, ERKAL'I AYAKTA ALKIŞLATTI

Genco Erkal'a sanatçı dostlarından ve sosyal medyadan destek sürerken, yaşananlara bir tepki de ünlü piyanist Fazıl Say'dan geldi. Ünlü piyanist, Erkal'a destek olmak amacıyla önceki gün Çeşme'de verdiği konsere, Erkal için bir konuşma yaparak başladı.

Genco Erkal'ı seyircilere ayakta alkışlattıran Fazıl Say, konser öncesi yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı:

"Bugünkü konserimiz, benim düşündüğüm programla başlamıyor. Araya giren bir olay oldu, onunla başlamak istiyorum. Genco Erkal 83 yaşında bir sanatçıdır. Genco Erkal'ın muhalif ama hiçbir hakaret içermeyen tweetleri yüzünden 4 yıl hapsi istenen dava başladı. Bundan ben utanıyorum bir Türk olarak. Bundan sadece utanmıyorum, buna da karşı koymaya karar verdim. Böyle bir rezilliğin, böyle bir cahilliğin Genco Erkal gibi büyük bir sanatçıya yapılmaması gerektiğini düşünüyorum. 

Genco Erkal 83 yaşındadır. Hayatını tiyatroya verdi, Türkiye'nin gelmiş geçmiş en büyük sanatçılarının birinden bahsediyoruz. Ve bir suçu yok. Ben kendisi için müziğimle başlangıç yapacağım ama önce onun o muhteşem hayatını ve emeğini, kendi adıma onu onurlandırmak için ayakta alkışlayarak başlamak istiyorum."

ERKAL'DAN TEŞEKKÜR: BENİ ONURLANDIRDI

Usta sanatçı Genco Erkal'dan da, Say'ın bu jestine karşılık geldi. Twitter hesabından bir paylaşım yapan Erkal, Fazıl Say'a yürekten teşekkür ettiğini ifade etti.

Genco Erkal'ın paylaşımı şu şekilde: 


İlgili Haberler

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler