Genel Energy, K. Irak'ta çalışmalara yeniden başladı

Genel Energy, bölgede güvenlik açısından yaşanan iyileşmeyle Kuzey Irak Kürt Bölgesi’nde arama çalışmalarına yeniden başladı.

Yayınlanma: 08.09.2014 - 12:14
Abone Ol google-news


Şirket, İslam Devleti güçlerinin bölgeye ilirlemesi üzerine bir süre önce, petrol üretimi yaptığı Taq Taq ve Tawke bölgeleri dışında kalan ve arama yapılan sahalarda, çalışanları güvenlik nedeniyle geçici olarak çekmişti.
Şirketten yapılan açıklamada; bölgede güvenlik açısından yaşanan kayda değer iyileşmenin ardından, şirketin bugün itibarıyla petrol sahası dışında çalışan personelinin de işbaşı yaptığı belirtildi.

Genel Enerji açıklamasında önceliğinin çalışanların sağlık ve güvenliği olduğu vurgulandı ve Bölgesel Yönetim, İngiliz Dışişleri ve Uluslar Topluluğu Bakanlığı ve diğer yetkili kişilerle görüşülmesinin ardından yeniden çalışmalara başlanması kararı alındığı belirtildi ve şöyle denildi:

"Genel Energy’nin Kuzey Irak’taki üretimi emniyetli ve güvenlidir. Kuzey Irak Kürt Bölgesi’nde üretim yapan sahalarımızdan Taq Taq ve Tawke’de üretim bu süreçten hiç etkilenmedi ve rekor seviyelere yükseldi. Kuzey Irak ve Türkiye arasındaki petrol boru hattının yenilenmesinin de etkisiyle, Eylül başından itibaren Taq Taq ve Tawke’da günlük ortalama 234,000 varil üretime ulaşıldı."
Genel Enerji’nin Kuzey Irak'ta halen toplam 7 bölgede lisansı bulunuyor, Taq Taq ve Tawke’de üretim yapılırken diğer 5 sahada aramalar devam ediyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler