Genel grev konfederasyonları ikiye böldü

İşçi ve memur konfederasyonlarının 22 Şubat'ta yapılan toplantıda 26 Mayıs için alınan genel grev kararı, konfederasyonları ikiye böldü.

Yayınlanma: 20.05.2010 - 14:04
Abone Ol google-news

Bazı konfederasyonların 1 Mayıs'ta Taksim'de yapılan protestolar nedeniyle genel grevi uygulamamak gibi bir yaklaşım içinde olduğu ileri sürülürken, genel grev kararı, konfederasyonları karşı karşıya getirdi.

İki ayı aşkın süredir hazırlanan KESK, 26 Mayıs'ta genel grevi 1 gün olarak uygulamak istiyor. Türk-İş, bir ortak metin hazırlayarak, 26 Mayıs'ta 13.00-14.00 arası iş bırakma önerisi getirdi. Bu öneri, DİSK ve Kamu-Sen tarafından da kabul edildi.

Türk-İş'in hazırladığı ortak metinde, bir saatlik iş bırakma, illerin, bölgelerin, işyerlerinin kendi örgütlülüğü ile eylemliliklerini kendilerinin belirlemesi gibi konular yer aldı. Konfederasyon başkanları arasında yoğun görüşme trafiği sürüreken, genel grevin 1 tam gün şeklinde uygulama konusunda kararlılığını sürdüren KESK'in yarın yapacağı basın toplantısında diğer üç konfederasyona bayrak açması bekleniyor.

Bu arada Türk-İş Başkanı Mustafa Kumlu'nun bir uzlaşı bulmak için diğer konfederasyon başkanlarıyla görüşmelerini sürdürdüğü kaydedildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon