'Gerçekdışı haberler üzdü'

DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi, makamında uğradığı silahlı saldırı sonrası tedavi gördüğü hastanede Cumhuriyet gazetesine değerlendirmelerde bulundu.

Yayınlanma: 09.10.2009 - 09:00
Abone Ol google-news

DİSK Genel Merkezindeki makamında uğradığı silahlı saldırı sonucu yaralanan ve 4 gündür Çağlayandaki Florence Nightingale Hastanesinde tedavi gören DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi, kendisinin, ailesinin ve DİSKin böyle bir olayla gündeme gelmesinden büyük üzüntü duyduğunu belirterek Bir diğer üzüntüm de saldırı ile ilgili yayınlanan gerçekdışı haberlerdirdedi.

Çelebiyi tedavi gördüğü Florence Nightingale Hastanesinde ziyaret ettik. Çelebi, ziyaret sırasında Cumhuriyet gazetesine, saldırgan Rıza Tunçbilekin ifadelerinde yer alan 175 bin mark alacak iddialarına ve saldırı anına ilişkin samimi açıklamalarda bulundu. Saldırgan Rıza Tunçbilek ile aralarında ticari hiçbir ilişkinin bulunmadığını yineleyen Çelebi, Bu saldırının DİSKi ve şahsımı yıpratmaya yönelik bir komplo olduğu yönündeki endişelerim vardedi. Saldırgan Tunçbilekle hapishaneden arkadaş oldukları yönündeki iddiaları da yalanlayan Çelebi, hayatı boyunca yalnızca DİSK davasından yargılandığını ve beraat ettiğini vurguladı.

Çelebi, 1980 askeri darbesinde tutuklandığını ve 1984e kadar tutuklu kaldığını da anımsatarak, tutukluluğunun bitmesinin ardından geçimini sağlamak için halı ticareti yapmaya başladığını kaydetti. DİSKin yeniden açılmasıyla sendikacılık faaliyetlerine geri döndüğünü de belirten Çelebi, 1992den sonra tüm ticari faaliyetlerine son verdiğinin altını çizdi. Çelebi, Rıza Tunçbilek, benim halı ticareti yaptığım yıllarda hapisaneden yeni çıkmıştı. Hapishaneden yeni çıkan gençlere destek olmak için, kendilerine zaman zaman pazarda satmaları için halı verdim. Benim Rıza Tunçbilek ile başka hiçbir ilişkim olmadı. Bir ara, saldırganın kardeşi Cahit Tunçbilek ile ihracat yapmak amacıyla ortak bir şirket kurduk. Ancak bu şirket başarılı olamadı. Kısa bir süre sonra ben ve eşim şirketteki hisselerimizi devrederek ayrıldık. Bu süre içinde aramızda herhangi bir borç ilişkisi oluşmadı. Zaten yeniden sendikacılık görevine döndükten sonra, bu kişilerle görüşmemiz de kesildidedi.

 

Tehdit hissetmedim

2 buçuk ay önce ziyarete gelen Tunçbilek’in Bana 2.5 trilyon borcun vardediğini ve bunu şaka sandığını söyleyen Çelebi, maddi durumu kötü olan Tunçbilek’e destek olmak için ikinci görüşme talebini kabul ettiğini söyledi. Çelebi, saldırı anına ilişkin ise şunları söyledi: Odama geldi. O ara genel sekreterimiz Tayfun Görgün odanın kapısına gelerek Özel ise girmeyeyimdedi. Ben de, Özel değil, girebilirsin dedim. Saldırgan yine, Bana 2.5 trilyon borcun var, ödededi. Ben de ikna etmek, sakinleştirmek amacıyla, Ne zaman aldım bu borcudiye sordum. 1995 yılında 225 bin mark borç verdim, 50 binini ödedin, 175 bin mark borcun kaldı. O da şimdi 2.5 trilyon oldu gibi, ciddi olmayan taleplerde bulundu. Tunçbilekin ruh halinin normal olmadığını anladım. Çünkü, Biz seninle Beylikdüzünde, Bakırköyde parklarda buluştukgibi tamamen hayal ürünü şeyler söyledi. Daha sonra ayağa kalkarak üzerime ateş etti. Seni öldüreceğimdiye bağırarak ikinci şarjörü takmak üzereyken, koruma polisim tarafından engellendi. Bu olayın arkasında olacağız ve tüm yasal mücadelemizi vereceğiz.

Çelebi, başta Cumhurbaşkanı Abdullah Gül olmak üzere kendisine geçmiş olsun dileklerini ileten herkese teşekkür etti.

 

Siteye hacker saldırısı

DİSKin www.disk.org.tr internet adresi dün engellendi. DİSK yetkilileri, internet sitesine ulaşımın hackerlar tarafından engellendiğini tespit ettiklerini belirtirken olayın Süleyman Çelebinin vurulması ve DİSKin IMF ve Dünya Bankası protestolarında etkin rol oynamasının ardından yaşanmasının dikkat çekici olduğunu kaydettiler.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler