"Gezi Parkı 21 gündür polis işgali altında"

Taksim Dayanışması'nın Gezi Parkı'nda bugün saat 19.00'da toplanma çağrısının üzerine Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı ve İl Yöneticileri herhangi polis müdahalesi olmaması için tüm devlet yetkililerini sağduyuya çağırdı.

Yayınlanma: 06.07.2013 - 14:07
Abone Ol google-news

Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan  Salıcı, “Park kamuya ait, halk parkı kullanmak istiyor. Polis tarafından burası boşaltılmalı ve buraya toplanmak isteyen, demokratik hakkını kullanmak isteyen vatandaşların gerek meydanda, gerek Gezi Parkı’nda toplanmalarının önü açılması gerekir. Başta Vali ve İçişleri Bakanı olmak üzere tüm yetkilileri sağduyuya ve sorumluluğa çağrıyoruz” dedi.

Taksim’deki Gezi Parkı merdivenlerinde grup adına basın açıklaması yapan Salıcı, “Emniyet müdürü burada toplanmaya izin vermeyeceklerine dair bir ifade de bulundu. Gezi Parkı 21 gündür polis işgali altında. Devlet ısrarla mekanları, Gezi Parkı’nı korumaya çalışıyor ama duyarlılık gösteren insanları korumak için çaba göstermiyor. Bu süreçte 4 kişi hayatını kaybetti. 12 genç arkadaş gözünü kaybetti. Binlerce yaralı var. 100 binlerce biber gazı kullanıldığına yönelik İçişleri Bakanı’nın verileri var. Polisin Gezi Parkı’nda durmasını gerektirecek hiçbir durum yok. Park kamuya ait, halk parkı kullanmak istiyor” diye konuştu. Gezi Parkı’nda yürütülen işlemlerin mahkeme kararıyla 6 haziranda durdurulduğunu anımsatan Salıcı, konuşmasını şöyle sonlandırdı: “Parka, meydana gelmek isteyen insanlarla hiçbirimizn istemediği görüntülerin tekrardan yaşanmaması için bir tedbir almalarını istiyoruz. Burası insanların toplanmasına açık bir alandır. Başından beri sürdürdüğümüz tavrımızı devam ettiriyoruz. Devlet yöneticileri parkı seviyor olabilir ama parkı sevenleri sevmediği kesin. Kamu kendisinin olan yeri geri istiyor.”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler