Gökçek ve Topbaş için gece yarısı operasyonu

AKP, Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Melih Gökçek ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş için TBMM Genel Kurulu'nda, gece yarısı madde ihdas etti.

Yayınlanma: 25.06.2010 - 12:18
Abone Ol google-news

AKP, Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Melih Gökçek ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş için TBMM Genel Kurulu'nda, gece yarısı madde ihdas etti. Genel Kurul'da, Karayolları Genel Müdürlüğü'nün Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Tasarısı'na dün gece yarısı yeni madde eklendi. Maddeye göre; Büyükşehir belediyelerinin bu Kanunun yürürlük tarihi itibarıyla yapımı devam etmekte olan şehir içi raylı ulaşım sistemleri ve metro projeleri, Bakanlıkça devralınacak.

 

AKP, Karayolları Genel Müdürlüğü'nün Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Tasarısı'na madde eklenmesi için gece yarısı önerge verdi. Genel Kurul'da kabul edilen önergeyle Ulaştırma Bakanlığı'nın Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanuna ekleme yapıldı. Buna göre; Büyükşehir belediyelerinin bu Kanunun yürürlük tarihi itibarıyla yapımı devam etmekte olan şehir içi raylı ulaşım sistemleri ve metro projeleri, Bakanlıkça devralınacak.

Muhalefet gece yarısı düzenlemesine sert tepki gösterdi

AKP tarafından verilen önerge Genel Kurul'da tartışma yarattı. Gecenin bu saatinde önerge yapmaya karşı çıktıklarını belirten CHP Mersin Milletvekili Vahap Seçer, "Bu ihdas edilen madde âdeta adrese teslim bir madde, Ankara Büyükşehir Belediyesiyle direkt ilintili, ilgili. Bunlar, bugüne kadar realize etmeye çalıştıkları ama ellerine, yüzlerine bulaştırdıkları yarım kalan projelerin bir an önce bitirilip hayata geçirilmesi adına yapılan düzenlemeler. Büyükşehir belediyelerince gerçekleştirilen projelerde, daha doğrusu gerçekleştirme amacıyla yapılan raylı ulaşım sistemleri ve metro sistemlerinin yarım kalmış inşaatlarıyla ilgili ya da yapımı sürdürülemeyen bu tip projelerin Bakanlığa devredilmesiyle ilgili bir madde ihdas ediyoruz" dedi.

"Yarım kalan işleri ulaştırma bakanlığı devralacak"

MHP Antalya Milletvekili Mehmet Günal da, "Bu gelen madde, gecenin bu yarısında, bu saatte getirilen bir şey, bir belediyenin yapamadığı hafif raylı sistemi, metroyu, yarım bıraktığı, senelerce akim bıraktığı bir sistemi Ulaştırma Bakanlığının devralması için getirilmiş" diye konuştu. Günal, "Kanunun başlığı 'Karayolları Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun' diyor. Artı, Karayollarını özel bütçeli bir kuruluş yapıyoruz. Şimdi, böyle bir ortamda, bir Büyükşehir belediyesinin yarım kalan projesini, senelerdir akim kalan projesini getirip koyuyorsunuz. Bu nasıl bir devlet anlayışıdır" dedi.

CHP Gaziantep Milletvekili Yaşar Ağyüz de, "Tüyü bitmemiş yetimin hakkını Ankara Belediyesinin Padişahı Melih Gökçek'e niye yediriyorsunuz? Niye hesap sormuyorsunuz? AKP ampulü pırpırlamaya başladı, onun için hazineyi boşaltmaya çalışmayın, hesabı ağır olur" dedi.

"Gecenin bu saatinde Karayolları Yasası'nı görüşüyoruz, Ulaştırma Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun'a ilave yapıyoruz" diye tepkisini dile getiren Ağyüz, "Bugün geleceksiniz, özellikle Ankara'yı Melih Gökçek'ten, metro belasından kurtarmak için bu yasa teklifinin ilavesini önereceksiniz. Bu yanlıştır, yasa tekniğine aykırıdır. Şurada el kaldıran çoğunluk Komisyon üyelerinin bile, bu öneriyi okumasak biz haberleri yok, neye el kaldırdıklarını bile bilmiyorlar" dedi.
 

"Gece yarısı operasyonu"

Ağyüz, AKP tarafından gece yarısı operasyonu yapılığını söyledi. Ağyüz, "AKP grubunu Melih Gökçek idare ediyor. AKP, gece yarısı tasarıya Gökçek ve Topbaş için madde ekledi" dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler