Google'dan Türkiye'deki kullanıcılara iyi haber

Google Güney ve Doğu Avrupa, Ortadoğu ve Afrika Bölgeleri İletişim ve Kamu İlişkileri Direktörü William Echickson, Türk kullanıcılarının Google hizmetlerine erişimini tekrar mümkün hale getirdiklerini bildirdi.

Yayınlanma: 16.09.2010 - 13:00
Abone Ol google-news

William Echickson, Google blog'unda yer alan açıklamasında, Türkiye'deki internet kullanıcılarının geçen Haziran ayında beklenmedik bir biçimde Google Maps, Google Analytics, Google Translate ve Google Docs hizmetlerine erişimde sorun yaşamaya başladığını, bu hizmetlerde ara ara teknik aksaklıklar meydana geldiğini anımsattı.
Google mühendislerinin, bu hizmetlere erişimin tekrar sorunsuz olarak sağlanabilmesi için çalışmalarını devam ettirerek, kısa süre içerisinde Google Docs, Google Translate ve Google Analytics'e erişimi sağladığını belirten Echickson, ''Bugün itibariyle de Google Maps ile ilgili yaşanan teknik problemler çözüme kavuşturuldu. Böylelikle her ölçekten firma ve bireysel kullanıcılar, daha önce olduğu gibi tüm bu hizmetlerden herhangi bir problem yaşamadan faydalanmaya devam edebilecek'' ifadesini kullandı.

YouTube'a Türkiye'de iki yıldır erişim yasağı bulunduğunu hatırlatan Echickson, diğer Google servislerine erişimde yaşanan kesintinin, YouTube'a erişimin engellenmesinin kapsamını genişletme çalışmaları sırasında sınırlama getirilen IP adreslerine yenilerinin eklenmesi sonucunda meydana geldiğini kaydetti.

Echickson, ''Kontrolümüz dışında gelişen bu teknik problemin giderilmesi ve çözümün sağlanması yolunda Telekomünikasyon Kurumu yetkilileri ve ilgili tüm birimlerle yakın diyalog içerisinde bulunarak Türk kullanıcılarımızın hizmetlerimize erişimini tekrar mümkün hale getirdik. Türkiye'deki bütün kullanıcılarımızın geçici bir süreliğine erişim problemi yaşadığı hizmetlerimizden yeniden faydalanabiliyor olmasından memnuniyet duyuyoruz'' görüşünü dile getirdi.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon