Gördüm, LÖSEV'li çocuklarla sahnede

Geçen yıl yakalandığı meme kanseriyle savaşan ve mücadeleyi kazanan sanatçı Vahide Gördüm, kendisi gibi çoğu kanser tedavisini başarıyla tamamlayan 38 çocukla yarın akşam Aziz Nesin'in ''Şimdiki Çocuklar Harika'' eserini sahneye taşıyacak.

Yayınlanma: 14.06.2012 - 12:21
Abone Ol google-news

Projeyle ilgili süreci anlatan Vahide Gördüm, hastalığa yakalanmadan önce Lösemili Çocuklar Vakfı (LÖSEV) ile bir çalışma yapmayı istediğini, ancak aynı dönemde kendisinin çocuklarla aynı kaderi paylaştığını ve ertelemek zorunda kaldığını söyledi.

Gördüm, kanser teşhisinin konulmasının ardından LÖSEV Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Üstün Ezer ile görüştüklerini, projenin akıbetini tekrar konuştuklarını belirtti.

Kendisini iyi hissettiği her fırsatta oyunun her ayrıntısıyla ilgilenmeye çalıştığını ifade eden Vahide Gördüm, şöyle konuştu:

''Oyunumuzu, Aziz Nesin'in 'Şimdiki Çocuklar Harika' adlı romanından uyarlayarak senaryolaştırdık. Provalardan önce 1 ay gibi bir süre oyunun yazılması ve müzikleriyle ilgilendik hep birlikte. Şarkıları Melike Kurşun yazdı. Senaryoda her çocuğu değerlendirerek eklemeler ya da çıkarmalar yaptık. Dans eğitimlerini akademi eğitmenlerinden Şirin Kılavuz verdi. Oyunu yine akademiden Cihan Aksoy yönetti. Büyük bir ekiptik aslında.''

''Çocuklarla ortak dilimiz var''

Oyunda rol alan 38 çocukla görülmeyen ortak bir dillerinin olduğuna işaret eden Gördüm, şunları kaydetti:

''Provalarımız hastayken ve tedavi sürecimde de devam etti. Zaman zaman zorlandığım oldu. Ancak biz birbirimizi, daha çok da onlar beni motive etti, moral verdi. Onlarla en büyük ortak noktamız aynı hastalıkla mücadele ediyor olmamız sanırım. Çalışmalara maskeyle de geldim. Saçlarım yokken de... Başka çocuklar bunu yadırgayabiliyor hayatın içinde. Ama benim çocuklarım zaten kendileri de aynı süreçten geçtikleri için hep karşılıklı bir motivasyon oldu. O kadar hayatın içindeler ki cıvıl cıvıllar. Hasta olmalarının dışında da bir dünyaları, bir enerjileri var. Onlar bana çok büyük bir destek ve umut. Onları, mücadelelerini örnek alıyorum. Onlar benim aynı yolda aynı duygularla yürüdüğüm yoldaşlarım.''

Projenin tamamının LÖSEV'e gelen bağışlarla finanse edildiğini bildiren Gördüm, bundan sonraki süreçte de yaşam şartları el verdiğince lösemiyle mücadele eden çocuklara desteklerini sürdüreceğini belirtti.

Prömiyeri yarın akşam saat 19.00'da Akün sahnesinde yapılacak oyunun ardından dileyenler LÖSEV yararına satılacak el emeği ürünlerden de satın alarak LÖSEV'e katkıda bulunabilecek.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler