"Görüşmeler sohbet havasında"

KESK Genel Başkanı Sami Evren, Kamu İşveren Kurulu ile memur sendikaları arasındaki toplu görüşmeleri değerlendirdi. Evren, toplu görüşmelerin bir sohbet toplantısı olmanın ötesinde bir anlam taşımadığını ifade etti.

Yayınlanma: 25.08.2009 - 12:10
Abone Ol google-news

Toplu görüşme sürecini protesto eden KESK üyeleri, Sakarya Caddesi'ndeki Özgürlük Heykeli önünde toplandı.

Burada grup adına açıklama yapan KESK Genel Başkanı Sami Evren, toplu görüşmelerin şimdiye kadar olan oturumlarında kamu emekçilerinin talepleri konusunda ''hiçbir somut ilerleme sağlanamadığını'' öne sürdü.

Evren, ''toplu görüşme modelinin iflas ettiğini'' iddia ederek, ''Kamu emekçilerinin ekonomik sorunları, yapılacak yüzde 5-6'lık ücret zamları ile çözülmez. Kamu emekçilerinin yüzde 95'i yoksulluk sınırı olan 2 bin 400 TL'nin altında bir gelire sahip'' dedi.

KESK olarak toplu iş sözleşmesi için ısrar ettiklerini kaydeden Evren, şu görüşleri savundu:
''Toplu görüşmeler bir sohbet toplantısı olmanın ötesinde bir anlam taşımıyor. KESK toplu iş sözleşmesi için ısrar ediyor, toplu görüşme oyununa ortak olmuyor. Çünkü toplu görüşme emekçiler için bu karanlık tabloyu değiştirmez, tersine daha da karartır. Emekçilerin sefaletten kurtulmalarının yolu, herkese onurlu bir yaşam, insanca bir ücret mücadelesinden geçer. Grevli toplu sözleşme hakkının hayata geçirilmesinden geçer. Buradan siyasi iktidara sesleniyoruz, toplu sözleşme hakkımız vardır, siz gasp ediyorsunuz. Grev hakkımız vardır, siz yok sayıyorsunuz. Bugün bu hak gasbının toplu görüşme hukuksuzluğuna ve emekçilerin sefalete mahkum eden politikalarınıza karşı 1 saat iş bırakıyoruz.''

Sami Evren'in açıklamasının ardından bir süre slogan atan grup, olaysız şekilde dağıldı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler