Gözler, ABD'den gelecek melek yatırımcılarda

Küresel Girişimcilik Programı kapsamında, Kasım ayında ABD'li Melek yatırımcılardan oluşan bir heyet Türkiye'yi ziyaret edecek.

Yayınlanma: 28.06.2011 - 06:57
Abone Ol google-news

TOBB Türkiye Girişim Sermayesi Meclisi TOBB İstanbul Hizmet Binası'nda toplandı. Toplantıda, Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı'nın (TEPAV) yürüteceği Küresel Girişimcilik Programı (Global Entrepreneurship Program - GEP) kapsamında, Kasım ayında ABD'li melek yatırımcılardan oluşan bir heyetin Türkiye'yi ziyaret edeceği bildirilirken, ziyaret kapsamında Türk ve Amerikan melek yatırımcıların katılacağı ortak etkinliklerin stratejileri tartışılacağı kaydedildi.
 

'Alt komisyonların öncelikleri kararlaştırıldı'

Türkiye Girişim Sermayesi Meclisi toplantısına, girişim sermayesi fon yöneticilerinin yanısıra ilgili kamu ve sivil toplum kuruluşlarının üst düzey temsilcileri de katıldı. Sektör meclisi, son toplantıda oluşturulan çalışma gruplarının sektörün sorunlarına ilişkin raporlarını inceledi.

Yapılan inceleme konusunda, çalışma gruplarının yaz döneminde öncelik verecekleri konular tespit edildi. Buna göre fon toplama grubunun, yerli kurumsal yatırımcılar ve kamudan fon toplanması konusunu; yatırım grubunun, girişim sermayesinin Anadolu'daki şirketlere tanıtılması ve üniversitelerdeki Ar-Ge'nin ticarileştirilmesine yönelik kısıtların tespiti konularını; çıkış grubunun ise, çıkış alanındaki mevzuat ve vergi konusundaki belirsizliklerin giderilmesi ve çıkışları kolaylaştıracak tedbirlerin alınması hususunu öncelikle ele almaları kararlaştırıldı. Toplantıda, çalışma gruplarının hazırladığı politika önerilerinin, ilgili bakanlıklarla paylaşılacağı ve YOİKK gündemine getirileceği belirtildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler