Gripten korunmak için kivi yiyin
Ordu Üniversitesi (ODÜ) Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Turan Karadeniz, ''Hem bağışıklığın güçlenmesi hem de gribal enfeksiyonun önlenmesi adına kiviyi bol bol tüketmemiz gerekiyor'' dedi.
Prof. Dr. Turan Karadeniz, gazetecilere yaptığı açıklamada, özellikle kış aylarında gribal enfeksiyonun sıkça görüldüğünü, bu nedenle bolca C vitamini içeren kivi tüketilmesi gerektiğini söyledi.
Kivinin tüketim noktasında değerlendirildiğinde insan sağlığı üzerinde çok faydaları bulunan güzel bir meyve olduğunu anlatan Karadeniz, ''Kış aylarına girmiş durumdayız. Hem bağışıklığın güçlenmesi hem de gribal enfeksiyonun önlenmesi adına kiviyi bol bol tüketmemiz gerekiyor'' diye konuştu.
C vitamini denildiğinde akla önce turunçgillerin geldiğini belirten Karadeniz, ''Turunçgiller C vitamini bakımından oldukça zengin meyvelerdir. Ama kivi, turunçgillerden en az 5 veya 6 kat daha fazla C vitamini içermektedir'' dedi.
Prof. Dr. Karadeniz, yaklaşık 130 gramlık kivinin yarısının dahi yetişkin bir insanın günlük C vitamini ihtiyacını karşıladığını sözlerine ekledi.
En Çok Okunan Haberler
- Yeni Ortadoğu projesi eşbaşkanı
- Rus basını yazdı: Esad ailesini Rusya'da neler bekliyor?
- Esad'a ikinci darbe
- İmamoğlu'ndan Erdoğan'a sert çıkış!
- WhatsApp, Instagram ve Facebook'ta erişim sorunu!
- ‘Yumurtacı müdire’ soruşturması
- Polis müdürlerine gözaltı: 'Cevheri Güven' ayrıntısı
- Çanakkale'de korkutan deprem!
- O ülke Suriye büyükelçiliğini açıyor!
- Sette kavga çıkmıştı: Siyah Kalp dizisinde flaş ayrılık