Güneş'in adı ABD'de ölümsüzleşti

BBP'nin eski Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nu taşıyan helikopterin düşmesi sonucu yaralanan ve hayata gözlerini yumduğu ana kadar görevi başında kalan gazeteci İsmail Güneş'in adı ve meslek aşkı, ABD'deki Gazeteciler Anıtı'nda ölümsüz hale geldi.

Yayınlanma: 04.05.2010 - 06:02
Abone Ol google-news

Gazeteci İsmail  Güneş'in adı, haber peşinde koşarken ölen gazetecilerin anıldığı Washington'un önemli müzelerinden Newseum'daki Gazeteciler Anıtı'na düzenlenen törenle yazıldı. Uğradığı silahlı saldırı sonucu geçen yıl yaşamını yitiren Yaşam Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Cihan Hayırsevener'in adı da anıta eklendi.

Güneş ve Hayırsevener, müze tarafından, Gazetecileri Koruma Komitesi, Uluslararası Basın Enstitüsü, Uluslararası Gazeteciler Federasyonu gibi kuruluşlar ile haberler ve diğer kaynaklar derlenerek her yıl oluşturulan aday listesinde, bu yıl, 24 ülkeden 94 gazeteci arasında yer almıştı. Yapılan değerlendirme sonucunda Güneş ve Hayırsevener'in adlarının anıta eklenmesine karar verilmişti.
 

"Toplum büyük gazeteciler olmadan sağlıklı değildir"

Törende konuşan ünlü gazeteci Christiane Amanpour, basın mensuplarının özellikle savaş bölgelerinde çok zor şartlar altında fedakarca görev yaptığını anlattı. Yakınları için de gazetecileri tehlikeli bölgelere göndermenin ne kadar zor durum olduğunu belirten Amanpour, kendi hayatından örnekler verdi. Amanpour, anıta ismi eklenen gazetecilerin de hayatlarını gerçeği ve bilgiyi ararken kaybettiklerini söyledi.

Amanpour, Türk gazetecilere yaptığı açıklamada da İsmail Güneş ve Cihan Hayırsevener gibi gazetecilerin güçlü toplum ve güçlü demokrasiyi gerçeğin oluşturacağını bildiklerini ifade ederek, "Bu büyük gazeteciler olmadan toplum sağlıklı değildir. Onlar hayatlarını bu yolda verdi" dedi.

1837-2008 yılları arasında görevi başındayken ölen bin 913 gazetecinin isminin bulunduğu anıtta, Çetin Emeç, Ahmet Taner Kışlalı, Uğur Mumcu ve Hrant Dink gibi Türkiye'den gazeteciler de anılıyor.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler