Gürsel Tekin tanık sıfatıyla ifadeye çağırıldı

Ankara Başsavcılığı CHP'li Gürsel Tekin'i tanık sıfatıyla ifadeye çağırdı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, gazeteci İklim Bayraktar'ın iddiaları hakkında bugün kendisini Ankara Başsavcı Yardımcısı'nın aradığını belirterek, ''Pazartesi, Salı günü uygun zamanda gideriz'' dedi.

Yayınlanma: 17.03.2011 - 11:52
Abone Ol google-news

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, Atatürk Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen ''Başkentte Kastamonu Günleri'' etkinliğine katıldı. Çıkışta gazetecilere açıklamalarda bulunan Tekin, Kastamonu'nun ilçelerinin doğal güzellikleriyle bilindiğini anlattı. Doğal güzelliklerin dorukta olduğu bir bölgede HES'lerin hayata geçmesinin ciddi sıkıntı olduğunu savunan Tekin, ''Sayın Başbakan'ın bir sözünü de hatırlatmak istiyorum. Demişti ki 'Derelerle oynamayın, intikamı çok ağır olur'. Bu sözün arkasında durmasını bekliyorum. Özellikle HES'lerle ilgili sıkıntılar olduğunu görsün Sayın Başbakan'' diye konuştu.

AKP Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik'in kendileriyle ilgili yaptığı açıklamalara cevap vermek istediğini anlatan Tekin, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ''Kayseri Dosyası''ndan önce de çeşitli dosyaları kamuoyuyla paylaştığını ifade etti. Tekin, ''Sayın Çelik 'iftira' diyor. Sayın Çelik'e sormazlar mı? Bu nasıl bir iftiradır da iki tane genel başkan yardımcınız istifa etmek zorunda kaldı. Eğer dosyaların bir gerçekliği yoksa, genel başkan yardımcılarınız niye istifa etti?'' diye sordu. Kayseri'ye müfettiş gönderilmesini isteyen Tekin, ''Yani siz devletin müfettişlerine inanmayacak mısınız? Sayın İçişleri Bakanı, Sayın Başbakan, Sayın Cumhurbaşkanı çıkıyor, 'Aman Kayseri'ye dokunmayın'. Ne var kardeşim? Niye korkuyorsunuz? İçişleri bakanlarının, başbakanların görevi, eğer bir sorun varsa, talimat verecek, iki müfettiş gidecek, incelemelerini yapacak. Sonra eğer onlar tatmin olmazsa, biz devletin müfettişlerine güveniriz. Lütfen, tantana etmesinler, devletin kurumlarını harekete geçirsinler'' şeklinde konuştu.

Tekin, ''büyük kentlerde imar yolsuzlukları yapıldığını'' da öne sürerek, şöyle konuştu: ''En son Sayın Genel Başkanımız, Allah'ın evinde yolsuzlukların nasıl olduğunu belgeleriyle ortaya koydu. Halen birinizden ses çıkmıyor. Hadi Maliye'de duyarım, Bayındırlık'ta olur, Enerji Bakanlığı'nda olur. 30 yıldır insanlar alıştı. Ama Allah'ın evi, camilerde bile soygun oluyorsa, sizin sesiniz çıkmıyorsa, bu nasıl anlayıştır, soruyoruz. Bu camilerdeki yolsuzlukların cevabını kim verecek? Sayın Genel Başkanın bugüne kadar açıkladığı 50'nin üstünde dosya var. Sayın Kılıçdaroğlu inanmadığı, görmediği hiçbir belgeyi açıklamaz. Biz de diyoruz ki Kayseri'ye iki tane müfettiş gönderin. Sonucu görelim.''
 

Gazeteci İklim Bayraktar'ın iddiaları

Gazeteci İklim Bayraktar'ın eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ile ilgili iddiaları hakkında ifade vermeye gidip gitmeyeceğinin sorulması üzerine de Tekin, bir haftadır Türkiye'nin önemli gündemi varken, basının Türk halkını bu konuyla meşgul etmesinin apayrı bir sorun olduğunu savundu. ''Her akşam belli kanallarda bildik gazetecilerin sabahtan akşama kadar CHP'ye hakaret ettiğini'' iddia eden Tekin, ''Vatandaşlar çok tepkili. Bizim de belli bir tahammülümüz var. İnanıyorum ki bundan sonra daha temkinli davranırlar. Bundan sonraki süreçte CHP'ye her türlü saldırı karşısında yasal haklarımızı arayacağız'' görüşünü dile getirdi.

Kendisinin ifade vermeye niçin çağrıldığını bilmediğini söyleyen Tekin, ''En son bugün Sayın Başsavcı Yardımcımız aradılar. Uygun bir zamanda gideceğiz, ifademize başvuracaklar. Bu bir Deniz Feneri değil. Nedir bilgi? Onu da bilmiyorum. Onu da ifadeye gittiğimiz gün sizlerle paylaşacağız'' şeklinde konuştu. Tekin, ''İfade vermeye hangi gün gideceksiniz?'' sorusunu da, ''Pazartesi, salı günü uygun zamanda gideriz'' diyerek yanıtladı. Bir başka gazetecinin, ''CHP'nin 'bedelli askerlik' teklifinin 'popülist yaklaşım' olarak eleştirildiğini'' hatırlatması üzerine ise Tekin, ''Ağzı olan konuşur. CHP'nin bütün projeleri günlerce, aylarca konuşulmuştur uzmanlar tarafından. Askerlikle ilgili de asgari 63 gün çalışıldı'' dedi.

'Sayın Kılıçdaroğlu tam bir kaynaktır'

Bedelli askerlik tekliflerini eleştirenleri ekranların karşısında konuşmaya davet ettiklerini belirten Tekin, ''Aile Sigortası ile ilgili de 'parayı nereden bulacaksın?' demişlerdi. Sayın Kılıçdaroğlu da 'kaynak benim' demişti. Sayın Kılıçdaroğlu tam bir kaynaktır. Sadece ekonomik kaynak değil, Türkiye'nin birliği, bütünlüğü için de bir kaynaktır. Aile Sigortası ile ilgili bütün kaynakları nasıl ortaya koyduksa, askerlikle ilgili bütün projelerimiz de hazırdır. Kim isterse görebilir. Daha önümüzdeki günlerde AKP'nin kimyasını bozacak çok ciddi projeler de geliyor'' şeklinde konuştu.

Türkiye'de seçim atmosferine girildiğini anımsatarak, iktidar partisine çağrıda bulunmak istediğini dile getiren Tekin, ''Kurallar ve nezaket içerisinde götürelim. Projelerimizi konuşalım, fikirlerimizi paylaşalım. Ekranların karşısında Sayın Başbakan, Sayın Genel Başkan konuşsun. Bizler konuşalım. Dedikodu yapmayalım. Ama onlar maalesef gelmiyorlar'' dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler