'Güvendiği' gazeteler bile eleştirdi
Başbakan Erdoğan'ın boykot çağrısı ile dün meslek örgütleri ayağa kalkmıştı. Açıklamalar birbirini izlemeye devam ediyor. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti boykot çağrısını "benzeri olmayan bir basın düşmanlığı" olarak nitelendirdi. Başbakan'ın boykot çağrısını 'sevdiği', 'güvendiği' gazeteler bile eleştiriyor...
Başbakan'ın 'medyayı boykot' çağrısı Türk basınında geniş yer buldu. Kanal D haberi 'Başbakan çıldırmış olmalı' cümleleriyle verdi.
Boykot çağrısını Başbakan'ın 'sevdiği', 'güvendiği' gazeteler bile eleştiriyor...
Milliyet'in haberine göre; Her gün Başbakan’la ve siyasilerle yüz yüze çalışanların örgütü, yani Parlamento Muhabirleri Derneği, "Basın özgürlüğünün sınırlarını politikacılar çizemez" diye uyarıda bulundu...
Basın konseyi de, durumu "Eşi az bulunur bir ayıp" diye niteledi.
Başbakan’ın "sevdiği", "güvendiği" gazetelerin yöneticileri bile, tavrını eleştiriyor...
Fehmi Koru / Yeni Şafak: Devlet gücünü kullanmamalı
“Ben Başbakanın boykot çağrısını sağlıklı bir yöntem olarak görmüyorum. Bu sadece bir çağrıdan ibaret kalıyorsa bu devlet mekanizmalarını kullanarak kalıcılığa dönüştürmek gibi bir niyet yoksa sadece kendisini sevenlere ve bu tavsiyelerden yararlanmak isteyenlere yönelik bir temenniden ibaretse demokrasi içerisinde olabilecek bir şeydir. Ama bundan öteye iş giderse yani Başbakan devlet olma gücünü kullanarak medya grupları karşısında tavır alırsa tabii yanlış. Yapılmaması gereken bir tavırdır.”
Yasemin Çongar / Taraf Gazetesi: ‘Çıldırmış olmalı’
"Başbakan’ın boykot çağrısını çok anlamsız buluyorum. Hakikaten çıldırmış olmalı böyle bir çağrı yapmak için. Çünkü bir kere kendi seçmenine özellik le de kendi parti üyesine yönelik bir çağrı yapıyor. Eğer Başbakan’ın AKP’li üyelere, AKP’li seçmenlere saygısı varsa onların iradesine onların tercih hakkına saygısı varsa böyle bir çağrı yapamaz. Böyle yukarıdan, Başbakanlık düzeyinden bir çağrı olmaz."
Ergun Babahan / Sabah Gazetesi: Antidemokratik müdahale
"Başbakan’ın boykot çağrısı yapması hiçbir şekilde kabul edilemez. Ne kadar haklı görse kendini, ne kadar kızgın olursa olsun. Anti demokratik müdahale. Burada biz gazetecilerin savunması gereken şapkaların ayrılması. Boykot kesinlikle kabul edilemez. Medyaya yönelik ne kadar kötü niyetli olarak değerlendirilirse değerlendirilsin siyasi iktidarlar tarafından kabul edilemez. Kimsenin bir siyasi kimliğin çağrısıyla gazete tercihini belirleyeceği konumunda olduğuna inanmıyorum Türkiye’de. O zaman gazete okurunun aklına, özgün iradesine hakaret etmiş olursunuz. Türkiye’de insanlar gazetelere gönülden bağlıdır. Gazete alışkanlığı takım tutma gibi bir şeydir. Ben bu çağrının çok sonuç doğuracağına inanmıyorum."
Ekrem Dumanlı / Zaman Gazetesi: Bir başbakan böyle demez
"Bu ülkenin Başbakanı vatandaşlarına falan gazeteyi almayın şeklinde söylemiyor. Parti teşkilatları toplantısında partililere söylüyor. Olayın bir yanı bu. Başbakan sıfatıyla söylediğini düşünmüyorum. Çünkü bir başbakanın böyle bir şey diyeceğini tahmin etmiyorum."
En Çok Okunan Haberler
- Nevşin Mengü hakkında karar
- Colani'den İsrail hakkında ilk açıklama
- 3 zincir market şubesi mühürlendi
- Eski futbolcu yeni cumhurbaşkanı oldu
- Fidan'dan 'Suriye Kürtleri' ve 'İsrail' açıklaması
- Geri dönüş gerçekten 'akın akın' mı?
- MHP'den 'asgari ücret' önerisi
- AKP’nin tabutu CHP sıralarına kondu
- Emekliye iyi haber yok!
- Müge Anlı'nın eşine yeni görev