Hak-İş'ten Kesk'e destek

Hak-İş Genel Başkanı Salim Uslu, Kesk'in 25 Kasım'da yapacağı 1 günlük uyarı eylemine moral desteği vereceklerini söyleyerek, iş bırakmanın söz konusu olmayacağını, böyle eylemlerde moral desteğinin daha önemli olduğunu belirtti.

Yayınlanma: 06.11.2009 - 11:20
Abone Ol google-news

25 Kasım'da tarafından düzenlenecek olan grev hakkında görüşmek üzere Kesk Genel Başkanı Sami Evren, bugün Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Sami Uslu'yu ziyaret etti. Kesk Genel Başkanı Evren, 25 Kasım'da kamu çalışanlarının 1 günlük uyarı grevi yapacaklarını ifade ederek, "Amacımız kamu çalışanlarının görev ve toplu pazarlık hakkı olduğu halde siyasal iktidarların bu hakkı güvence altına almadıkları gibi bu hakkı yok saydılar. 8 dönemdir hükümetle görüşmeler yapılmaktadır. Fakat bir sonuç alınamamaktadır. Sonuç alınmamasının nedeni de farklı ücret belirlemeleridir" dedi.

Evren, 2009 toplu görüşmelerinin de olumsuz sonuçlandığını, sendikacıların haklarını korumak içinde 25 Kasım'da bir günlük uyarı grevi kararı aldıklarını kaydetti. Evren, emek örgütlerinin böyle önemli günlerde dayanışma içinde olmasının önemine değindi.

Hak-İş Genel Başkanı Uslu bir gazetecinin Hak-İş'in sahada olup olmayacağını sorması üzerine "Hak-İş sahada olmayacak. Çünkü her şeyden önce bu karar aşamasında biz taraf değiliz, bütün desteklerin fiili katılımdan ziyade moral boyutunun son derece önemli olduğunu düşünüyorum. Biz bu bağlamda destekliyoruz. Destekliyoruz diye kuru bir açıklama yapıp hoşaf soğutmaya hiçbir gerek yoktur, desteklendiği zaman aynı şekilde çalışanlarında sokakta olması gerekir. Gerçekçi olmak lazım. Özel sektöre daha ağırlıklı olan bir konfederasyonun iş bırakmasının koşullarının imkanı yoktur. Mesai gününe gelen 1 Mayıs'lar da bile zorlandığımız günlerde memurlar için eyleme gidelim anlayışının, duyarlılığını, dayanışmasını içinden gelerek bir bilincin maalesef çok uzağında olduğumuzu düşünüyorum" dedi.

Uslu, ya kendisinin ya da Hak-İş'ten bir temsilcinin eylemde sahada olacağını ifade etti. Ücret zamları konusunda hükümetin işçinin, memurun, emekçinin ödeneğinin baskı altında tutularak, enflasyonla mücadelede başarılı oldu iddiasının çok gerçekçi olmadığını belirten Uslu, hükümetin ücretlerin baskı altında tutularak talebin daraltılmasıyla, ekonominin küçülmesiyle ve ücretleri baskı altında tutma politikasıyla çok haklı davranmadığının altını çizdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler