Hakkari ve Şırnak'ta kepenkler kapalı

Şırnak'ın Uludere İlçesi'nin Irak sınırı kesimine düzenlenen hava operasyonunda kaçakçılık yapan 35 köylünün öldürülmesi üzerine BDP'nin 3 günlük yas ilan etmesinin ardından Hakkari ve Şırnak ile ilçelerinde bugün de esnaf kepenk açmadı.

Yayınlanma: 31.12.2011 - 11:56
Abone Ol google-news

Şırnak’ın Uludere ilçesinin Irak sınırında kaçaklık yapan çoğu çocuk 35 köylünün sınırdan geçerken savaş uçakları tarafından vurulmasına tepkiler dinmiyor.

Olayın ardından başlatılan “Uludere için ışık söndür” eylemi dün gece de sürdü.  Sosyal medya üzerinden haberleşen Hakkarililer olayın aydınlatılması için saat 21.00’de yine 2 dakika boyunca ışıklarını yakıp söndürdü.  Hakkari merkez, Şemdinli ve Yüksekova’da ışık söndürme eylemleri yapıldı. Kent merkezi ve ilçelerinde üzenlenen protesto gösterilerinde de yurttaşlar “Uludere halkı yalnız değildir”  sloganları attı.

Hakkari merkez ve Çukurca İlçesi’nde dün kepenk kapatan esnaf bugün de işyerlerini açmadı.

Hakkari kent merkezinde eczane ve fırınların dışındaki tüm işyerinin kapalı olduğu görüldü. Dün kepenklerin kapalı olduğu ve BDP’nin Şırnak’a destek için yaptığı basın açıklaması ardından gün boyu olayların sürdüğü kentte, bugün de kepenkler açılmazken, kentte sessizlik hakim oldu. Sabah erken saatlerinde yağan hafif kar yağışı altında bazı kişilerin yürüyüşe çıkması dikkat çekti.

Gazetevatan'ın haberine göre; Uludere yakınlarında 35 köylünün öldüğü olayı protesto etmek amacıyla Şırnak merkez ile Cizre, Silopi, Uludere, İdil ve Beytüşşebap illerinde kepenkler bu gün de açılmadı. Olayın ardından başlatılan ışık söndürme eylemine ise dün akşam saat 21.00’de devam edildi. Dün olayların çıktığı Şırnak kent merkezi ile, Cizre ve Silopi ilçelerinde tekrar olay çıkabileceği ihtimaline karşı güvenlik güçleri geniş önlem aldı.

Dün kepenklerin kapalı olduğu Diyarbakır’da ise bugün kepenklerin büyük bölümü açıldı. Kent merkezinde açık olan işyerlerini tehditle kapatmaya çalışan 2 kişi polis tarafından gözaltına alındı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler